2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Ütött a fatolvaj

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indított eljárást a rendőrség egy fatolvajjal szemben, aki megütött egy természetvédelmi őrt Kesznyétenben.
A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság azért indított büntetőeljárást egy kesznyéteni férfival szemben, mert az menekülés közben bántalmazott egy szolgálatban lévő természetvédelmi őrt. Ez utóbbi ugyanis tetten érte a tolvajt, aki a Kesznyéteni Tájvédelmi Körzetből csaknem egy mázsa fát akart ellopni kerékpárjával. Az elszámoltatás során a férfi eldobta biciklijét és ököllel arcon ütötte az őrt, majd elmenekült a helyszínről.
A rendőrség forrónyomos intézkedéseinek eredményeként rövid időn belül elfogták az elkövetőt, akivel szemben a hatóság közfeladatot ellátó személy ellni erőszak miatt indított eljárást.

Információs háttér

Büntető Törvénykönyv – Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak: Aki a közfeladatot ellátó személyt jogszerű eljárásában erőszakkal vagy fenyegetéssel akadályozza, intézkedésre kényszeríti, vagy eljárása alatt, illetőleg emiatt bántalmazza, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek