2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

„Úton – útfélen” – bábverseny gyermekeknek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és a megyei Balesetmegelőzési Bizottság a tavalyi évhez hasonlóan az idén második alkalommal hirdeti meg az „Úton – útfélen” elnevezésű közlekedési és balesetmegelőzési témájú bábversenyét.
A szervezők olyan óvodai és általános iskola alsó tagozatos csoportok jelentkezését várják, akik valamilyen közlekedéssel kapcsolatos történetet, mesét adnak elő saját készítésű bábokkal.

A korosztályok külön versenyeznek.

A pályázat célja a gyermekbalesetek megelőzésének elősegítése. Napjaink közlekedési kultúráját szemlélve a szabályismeret minél korábban történő elsajátítása fontos társadalmi érdek, melynek segítségével tudatos, szabálykövető és azt betartó felnőttekké válhatnak az érdeklődő és részt vevő gyermekek egyaránt. Az előadások során a megjelenített közlekedési szituációk által, valamint az előadások megtanulása, begyakorlása során mind az előadók, mind a nézők játékosan megismerkedhetnek a közúti közlekedési szabályokkal.

A bábdarabok időtartama: 5-10 perc lehet, az időtúllépés pontlevonással jár.

Díjazás: mindkét kategóriában az I-III. helyezett csoport értékes ajándékot kap.

Jelentkezési határidő: 2012. november 22. Pályázni a mellékelt nevezési lapon, a területileg illetékes rendőrkapitányságok közlekedésrendészeti osztályán lehet. Nagyon fontos az összekötő pedagógus nevének, e-mailes, telefonos elérhetőségének feltüntetése, mivel a továbbiakban minden információt neki továbbítanak a szervezők!

Értékelési szempontok:

Színpadkép, kellékek, a bábok kidolgozottsága

Az előadás tartalma, a darab felépítése színházművészeti szempontok alapján
A KRESZ szabályainak érvényesülése a műben
Egyéb szempontok (nyelvezet, szövegismeret, előadásmód)

A verseny során kizárólag a bábprodukciókat értékeli a zsűri.

A csoportok használhatnak:

tartóvázas bábokat (botos, pálcás, síkbábok),
benyúlós (ujj-, kéz-, kesztyűs-, fejbábok),
valamint felső mozgatású (marionett) bábokat.

A bábverseny tervezett időpontja: 2013. január.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…