2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Ítéletet hozhatnak az ítélkezőre

Ismerősére bízta két kerékpárját egy férfi, az alkalmatosságok azonban eltűntek. A megbízottját később bántalmazóval szemben önbíráskodás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság önbíráskodás miatt folytat eljárást egy nyékládházi férfival szemben. A gyanúsított a közelmúltban arra kérte sajószögedi ismerősét, hogy vigyázzon két kerékpárjára. Az idő múlásával a megbízó kérte volna vissza a bicikliket, de a sajószögedi férfi nem tudta visszaadni azokat. A nyékládházi férfi hiába kérte, az alkalmatosságok ellenértékét nem kapta meg. Erre mintegy ítélet gyanánt bántalmazta a sajószögedi férfit. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság a gyanúsítottal szemben megindított nyomozást gyorsított eljárás keretében tervezi bíróság elé állítással tervezi befejezni.

Információs háttér:

Büntető Törvénykönyv – Önbíráskodás: „Aki abból a célból, hogy jogos vagy jogosnak vélt vagyoni igénynek érvényt szerezzen, mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek