2024. 05. 3. péntek

Tímea, Irma
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Újabb uzsorásokat vett őrizetbe a rendőrség

Uzsorabűncselekmény gyanúja miatt a rendőrség őrizetbe vette a gadnai polgármestert és annak feleségét.. A gyanúsítottak lakásukon illegális boltot üzemeltettek, ahol kétszeres, háromszoros áron adták az élelmiszereket és egyéb fogyasztási cikkeket.

Az Encsi Rendőrkapitányság indított eljárást uzsora bűncselekmény bűntettének és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt egy gadnai házaspár ellen.

A nyomozás adatai szerint a település polgármestere és felesége saját lakásán egy olyan engedély nélküli boltot üzemeltetett, ahol kétszeres, háromszoros áron adták az élelmiszereket, valamint kamatra pénzt a településen élőknek.

Az elkövetők két pénzkifizetés között az ott lakók rászorultságát kihasználva hitelezték  az élelmiszereket. A vásárolt áruk után felhalmozódó tartozást füzetben vezették, amit szociális segély, családi pótlék, valamint a közcélú fizetések kifizetéskor beszedtek az érintettektől.

A beszerzett adatok szerint egy csomagos dohányt 1.500,- Ft-ért – bolti ára 490,- Ft – 20 dkg-os csomagolt párizsit 900,- FT-ért – bolti ára: 200,- Ft – kenyeret 600,- Ft-ért – bolti ára kb. 300,- Ft-ért tudtak vásárolni az „üzletben”.

Mivel a településen nincs bolt, így máshol nem is lehetett élelmiszert venni. Hivatalosan azonban sem a polgármester, sem a felesége élelmiszer kiskereskedelemhez szükséges engedéllyel nem rendelkezett.

Amikor a sértettek a magas kamatot és a meg nem fizetés lehetőségét felvetették, azzal fenyegették meg őket, hogy megveretik.

Halaszthatatlan nyomozati cselekményként a rendőrség az érintetteknél házkutatást tartott, melynek során több iratot is lefoglalt, illetve a hatóság a 43 éves férfit és 44 éves feleségét előállította, majd mindkettőjüket őrizetbe vette. Az Encsi Rendőrkapitányság Bűnügyi osztálya kezdeményezi a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának bírósági elrendelését.

Az Encsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Tömérdek hirdetésben árult ingatlanokat egy férfi, miközben évente alig négy-öt számlát állított ki az őt megbízó tulajdonosoknak az eladott ingatlano…
Nem létező áru
Több mint harmincmillió forint kárt okoztak azok a hamis termékek, amiket a legális áruk között találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési I…

További cikkek

Tömérdek hirdetésben árult ingatlanokat egy férfi, miközben évente alig négy-öt számlát állított ki az őt megbízó tulajdonosoknak az eladott ingatlano…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan fejleszti digitális szolgáltatásait az egyszerűbb és kényelmesebb adózásért. A különböző online felüle…