2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Tutti Bűnmegelőzés – Tutti Biztonság: „Az élet többet ér, mint egy lyukas serpenyő!”

Tutti Bűnmegelőzés – Tutti Biztonság: „Az élet többet ér, mint egy lyukas serpenyő!”

Hogy milyen védelmet nyújt egy serpenyő a játékban és a valóságban? Hogyan védhető az online tér? Hogyan kapcsolható össze egy „kocka” youtuber a legkeményebb rendőrökkel? Hogyan szolgálja egy üdítő az internetes biztonságot (is)? A választ a QR-kódunk adja meg.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság több szinten kapcsolódik a nemzetközi Safer Internet Day (2021. február 9.) programcsoporthoz. Az ide kapcsolódó rendezvényeknek az internet biztonságosabbá tétele a célja. Ezen a napon (is) érdemes felhívni a diákok és a szülők, tanárok figyelmét az internetezés előnyeire és veszélyeire, vagyis a tudatos internethasználatra. A főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztálya többszintes programja egyszerre szólítja meg a diákokat, a tanárokat és a szülőket.

Elsőszint -Webinárium: A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Tanács, és a Promise Egyesület 2021. február 09-én webináriumot tartott az internet veszélyeiről.

Az élő adásba itt lehet bekapcsolódni (2021. 02. 09. 11. óra 30 perc: https://www.facebook.com/promisegyesulet/live/

Második szint- Játssz a „TUTTI” biztonságért!

A nemzetközi Safer Internet Day programjához kapcsolódóan, 2021. február 9-én elindult az internetes játékunk, ami elsősorban az általános iskolásokra fókuszál. A diákoknak az internettel kapcsolatos kérdésekre kell válaszolniuk, minél rövidebb idő alatt. A célunk az, hogy a korosztály által minden nap használt webes alkalmazások veszélyeire is felhívjuk a figyelmet, hogy játszva tanítsunk.

A fiatalok (de akár szülők, tanárok) a korábban már kiküldött hírlevelünkben található gombra kattintva, vagy a QR kódunk telefonos beolvasásával jutnak el a www.bunmegelozes.eu oldalra, ahonnan egy újabb klikkeléssel indul a játék. A belépéshez a nicknevet és a telefonszám utolsó 4 számjegyét kell beírni. A játék végén az eredményről képernyőmentést kell készíteni és beküldeni a bunmeg@borsod.police.hu email címre. A levél tárgya a játékban használt nicknév legyen (erre azért van szükség, hogy a későbbiekben a nyertesek emailben értesíthetők legyenek). A tizenöt feleletválasztós kérdésre a legrövidebb idő alatt kell helyesen válaszolni, a leggyorsabb három kitöltő nyer. A nyereményjáték 2021. február 9-étől február 15-ig tart, ezt követően a kvíz kitöltésével szerzett tudás a nyeremény.

Nyeremények: Az első három helyezett egyformán részesül nyereményben, melyek a következők:

A pandémia elmúltával a nyertesek megtekinthetik a főkapitányság Kiképző Központját, és részt vehetnek egy szimulációs fegyverekkel, taktikai szobában végrehajtott épületharcban két „kommandós” ellen.

Továbbá 1-1 karton Jánosik Gergő által forgalmazott Tutti Juice elnevezésű – a youtuber által dedikált – üdítő. Itt jegyezzük meg az online rendelt üdítők csomagolásában szintén megtalálható az a QR-kód, ami elvezet a bunmgelozes.eu oldalra, azaz a Tutti biztonsághoz.
tutti szóró

Harmadsorban bűn- és balesetmegelőzési egységcsomag, benne hasznos ajándéktárgyakkal (láthatóságot elősegítő eszközök, mérőszalag, könyv, és sok minden más).

Az online játék mellett több kisfilmet is megnézhetnek az oldalra landolók. Így többek között az iskolai zaklatásról Jánosik Gergő tolmácsolásában, továbbá bizonyossá válik az is, hogy mi a különbség a számítógépes játékok és a valóság között – annyi biztos, hogy átlőtt serpenyő főszerephez jut -, továbbá érintjük a környezetvédelem fontosságát, és a biztonságos közlekedést is.

Harmadik szint: Tematikus óravázlatok:

A főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei olyan óravázlatot, prezentációt készítettek, amelyek az alsó tagozat, felső tagozat, középiskola diákjainak kínálnak oktatási segédletet. A tananyag tetszőlegesen felhasználható, szerkeszthető, a tanulók életkori sajátosságaihoz és a helyi igényekhez igazítható.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…