2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Halott újszülött az ágyneműtartóban

Trónfosztás, a tolvajok igyekezetét nem koronázta siker

Trónfosztás, a tolvajok igyekezetét nem koronázta siker Nem aprózták el, egyszerre két betörést hajtottak végre azok az abaújszolnoki elkövetők, akik nagy igyekeztükben még aznap a rendőrségen találtak magukat.

Az elmúlt napokban két férfi a hajnali órákban betört egy abaújszolnoki ingatlanba, itt azonban nem találtak semmi mozdítható értéket, ezért tovább álltak. Nem mentek sokáig csak a szomszédig, ahonnan gyakorlatilag minden mozdíthatót magukkal vittek. Az általuk összepakolt holmik közt található volt gázpalack, paplan, pléd, olajfestmények, különböző konyhai eszközök, mintegy 100 000 forint értékben.

Igyekezetüket majdnem siker koronázta, de egy szemtanú úgymond trónfosztásának köszönhetően a rendőrök a helyszín közelében elfogták a tolvajpárost. Egy helybéli ugyanis látta, amint két férfi ugrik át a kerítésen egy-egy batyuval, majd a gyanús körülményekről nyomban értesítette az Encsi Rendőrkapitányság ügyeletét.

A pontos információval rendelkező rendőrök rövid időn belül elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két 19 éves abaújszolnoki férfit. Az Encsi Rendőrkapitányság lopás, illetve lopás kísérlete miatt folytat eljárást velük szemben. Az ügyet pedig gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítással tervezi befejezni a hatóság.

 

Ne késsen! Az idő és a rendőrség is Önnek dolgozik!

A fent említett bűncselekmény eredményes felderítéséhez többek között hozzájárult az is, hogy miután a szemtanú észlelte a történteket azonnal értesítette a rendőrséget! A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy a különböző bűncselekmények felderítését pozitívan befolyásolja, ha az érintettek, sértettek, a szemtanúk mihamarabb megteszik bejelentésüket az esetről, akár személyesen, vagy az ingyenesen hívható segélyhívó számokon: 107, 112.

 

Az Encsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek