2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Szakszerű és jogszerű volt a rendőri fegyverhasználat Csobaj községben
Halott újszülött az ágyneműtartóban

Szakszerű és jogszerű volt a rendőri fegyverhasználat Csobaj községben

Szakszerű és jogszerű volt a rendőri fegyverhasználat Csobaj községbenCsaládi veszekedéshez kértek rendőri segítséget Csobajon. A hatósági intézkedés során a rendőr kénytelen volt fegyverét használni.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Csobaj községbe rendőri segítséget kértek április 27-én a délutáni órákban. Az elsődleges információk szerint egy idős férfi erőszakos fenyegetésével veszélyeztette családtagjainak testi épségét. A helyszínre kiérkező körzeti megbízottra szintén rátámadt a vasvillával felfegyverkezett 70 éves férfi.

A körzeti megbízott a szolgálati szabályzatot és az arányosságot betartva először felszólította a támadólag fellépő férfit, hogy álljon el cselekedetétől, s mivel a szóbeli figyelmeztetés hatástalan maradt a rendőr gázsprayt használt, ami szintén nem érte el a célját. Ezt követően figyelmeztető lövést adott le a körzeti megbízott, ami újfent nem késztette megállásra, az intézkedő rendőrre támadó férfit. Ezért a körzeti megbízott célzott lövést adott le, amelynek következtében a 70 éves férfi a lábán megsérült. Az ily módon megfékezett támadót a mentőszolgálat munkatársai szállították kórházba.

Az elsődleges parancsnoki vizsgálat megállapította, hogy az intézkedő körzeti megbízott szakszerűen, jogszerűen és arányosan járt el.

A Csobaj községbe megérkező rendőri erőknek nem kellett intézkedniük, a település közbiztonságát nem veszélyeztetik további incidensek. A rendőrség azonban a szükséges ideig visszatérő ellenőrzéseket hajt végre a községben.

Az ügy további vizsgálatát a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Nyomozóügyészség folytatja.

 

B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek