2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Stabilitás és védelem: Új gépjárművek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szolgálatában

Stabilitás és védelem: Új gépjárművek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szolgálatában

Bővült a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság gépjárműparkja, két új Audi A3-as személyautóval, valamint két Volkswagen mikrobusszal. A korszerű járművek nemcsak a megye közrendvédelmét, de a rendőrök biztonságát is szolgálják.

A legmodernebb környezetvédelmi és biztonsági követelményeknek is megfelelő gépjárműveket 2020. december 23-án dr. Mecser Tamás r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, megbízott megyei rendőrfőkapitány úr adta át Miskolcon.

A rendőrség munkájában a gyors reagálás, a szolgálati feladatok biztonságos ellátása és a logisztikai tevékenység hatékony végrehajtása alapvető követelmény, amelyek teljesítése elképzelhetetlen a magas futásteljesítményű gépjárművek folyamatos amortizációs cseréje nélkül. A korszerű autók hatékonyan támogatják a rendőrök biztonságát és feladatellátását, mivel a járműveket a szériafelszereltség és a rendőrségi alapfelszerelési csomag mellett az eredményes munkát segítő járműkövető rendszerrel, illetve egyéb más eszközökkel is kiegészítették.

Az új gépjárművek a továbbá a legmodernebb környezetvédelmi és biztonsági követelményeknek is megfelelnek. Az Audi A3-asok tekintetében például a 150 lóerős motorokhoz olyan extrák kapcsolódnak úgymint a blokkolásgátló (ABS), az elektronikus stabilitásvezérlés (ESP), vagy a kipörgés gátló (ASR). A menetstabilizáló rendszer, a LED-fényszórók, hővédő üvegezés, a klíma, a fény- és esőérzékelő, vagy éppen a sebességszabályozó rendszer a biztonság, a közbiztonság szolgálatába állnak.

A Volkswagen Transporterek szintén extra, megemelt teherbírásra képesek, alkalmazkodva a rendőri feladatok maximális ellátására.

A Miskolci, illetve az Ózdi Rendőrkapitányságon hadrendbe álló egy-egy Audi A3-as gépjárművek nemcsak a rendőrök védelmét, de a közrend stabilitását is szolgálják. A Volkswagen mikrobuszok pedig a főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály, és a Műszaki Osztály feladatellátását erősítik.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Elindult a dohány-kontroll
Július elején megindult a dohánylevelek betakarításának szezonja, az úgynevezett „törés”. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága – a…
Álságos portékák
Egy fél kamionnyi hamis játékra és telefontartozékra bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyulánál. F…

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…