2024. 04. 21. vasárnap

Konrád
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Segítség öt tételben

Az elmúlt héten Ózd környékén a hőmérő higanyszála a mínusz húsz fokot is elérte. A nagy lehűlés és az időközben megérkezett hó miatt is több ember került veszélybe, akiken az ózdi rendőrök segítettek.

I.

2012. február 2-án 10 perccel éjjeli tizenegy óra előtt érkezett egy férfi az Ózdi Rendőrkapitányságra, aki a rendőröknek elmondta, hogy családi körülményei miatt két napja az utcán éjszakázik és a nagy hidegben már nem bír ki több szabad ég alatti éjszakát. A férfit a rendőrök az ózdi Éjjeli Menedékhelyre szállították.

II.

2012. február 3-án, este kilenc után a szolgálatba induló járőrök egy férfira lettek figyelmesek, aki az Ózdi Rendőrkapitányság előtt várakozott. Az 1961-es születésű férfi elmondta a rendőröknek, hogy nincs pénze, sem bérlete, így nem tud lakására, Hangonyba utazni. A férfit a rendőrök – a kihűlés elkerülése végett – szolgálati kocsival lakására szállították.

III.

2012. február 4-én, délután fél ötkor az ózdi Városközpontban egy hajléktalan férfi „gubbasztott” egy üzlet kirakatában. A hozzá siető rendőrök kérdésére elmondta, hogy egy órája ül a kirakatban, lakhellyel nem rendelkezik, nem tudja, hogy hol fogja tölteni az éjszakát. Tekintettel arra, hogy a férfin a kihűlés jelei látszottak, őt a rendőrök pokrócokkal takarták be, majd intézkedtek mentővel történő kórházba szállításáról.

IV.

2012. február 5-én nyolc óra után húsz perccel az ózdi járőrök a Volny út és Jászi O. út kereszteződésében egy földön fekvő férfit találtak, erősen ittas állapotban. A férfit a rendőrök pokrócokkal takarták be, majd – a kihűlés megelőzése és orvosi ellátása érdekében – a mentők kórházba szállították.

V.

2012. február 5-én 19 órakor az egyik ózdi panelház lépcsőházából kért segítséget egy lakó, mert szomszédját, egy középkorú nőt már egy ideje nem látta. A szomszéd bejelentése során elmondta, hogy a nő krónikus betegségben szenved, ezért élete akár veszélyben is lehet. A kiérkező rendőrök a magáról életjelet nem adó nő mobiltelefonját is felhívták, ami a lakásban csörgött, így feltételezhető volt, hogy tulajdonosa is otthon tartózkodik. A rendőrök ezt követően az ajtót benyomták, majd a szobában eszméletlen állapotban lévő nőhöz mentőt hívtak.

Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…

További cikkek

Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…