2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Hideg hírek Ózdról

Az idei enyhe tél február elején ért véget, amikor is Ózd környékén a hőmérő higanyszála a mínusz húsz fokot is elérte. A nagy lehűlést követően pedig megérkezett a hó, nem kis zavart okozva a közúti közlekedésben.

Február 4-én, szombaton éjszaka Ózdon a Lehel Vezér úton a rendőrjárőrök felfigyeltek egy személygépkocsira, amely a Szent István útról az Árpád vezér út irányába haladt. A rendőrök figyelemmel kísérték az autó haladását, amikor is azt látták, hogy a jármű ütközik egy, az út mellett szabályosan leparkolt és üresen hátrahagyott személygépkocsival.

A tetten ért gépkocsivezető a baleset bekövetkezését követően a helyszínről megpróbált elhajtani. Ennek megakadályozása érdekében a rendőrjárőr megállította a sofőrt, majd előállította. Ezt követően az is kiderült, hogy miért szerette volna kivonni magát a rendőri ellenőrzés alól a balesetet okozó személygépkocsi sofőrje, ugyanis az elsődleges orvosi vélemény alapján alkoholos befolyásoltság alatt vezetett.

A baleset során személyi sérülés nem történt, a járművekben viszont jelentős mértékű anyagi kár keletkezett.

Délelőtt az ózdi Piac úton a parkolóban egy szlovák állampolgár a parkolási helyzetéből szabálytalanul végezte tolatási manőverét, ennek következtében ütközött egy, a szerviz-úton egyenesen haladó személygépkocsival. A baleset során személyi sérülés nem történt, a részes járművekben anyagi kár keletkezett.

Kora délután Ózdon a Damjanich úton haladó személygépkocsit nem az útviszonyoknak megfelelően vezette a sofőr, melynek során a havas, jeges úton megcsúszott és a menetirányát tekintve bal oldali útpadkán álló helyzetben és lezárt állapotban hátrahagyott személygépkocsinak ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt, a részes járművekben anyagi kár keletkezett.

Szintén délután a Hét és Putnok közötti útszakaszon egy eddig ismeretlen járművezető járműszerelvénnyel Ózd irányából Putnok felé közlekedett. Haladása során jobbra tartási kötelezettségét elmulasztotta, emiatt a jármű ütközött a vele szemben szabályosan közlekedő menetrendszerinti autóbusszal, majd megállás és adatai hátrahagyása nélkül elhajtott. A baleset során személyi sérülés nem történt.

Az országban egyébként nem szokatlan havas, hideg téli időjárásra való tekintettel az Ózdi Rendőrkapitányság kéri a közlekedőket, hogy a megváltozott időjárási- és útviszonyoknak megfelelően válasszák meg haladási sebességüket és fokozott óvatossággal közlekedjenek. A gépjárművek tankjában mindig legyen elegendő üzemanyag, hogy egy esetleges forgalmi helyzet (útlezárás, stb.) során akár a motor járatásával fűthessük az utasteret. Nem árt ha van nálunk egy-két tartalék pléd, illetve egy termoszban forró tea is.

Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…