2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF

Segítség öt tételben

Az elmúlt héten Ózd környékén a hőmérő higanyszála a mínusz húsz fokot is elérte. A nagy lehűlés és az időközben megérkezett hó miatt is több ember került veszélybe, akiken az ózdi rendőrök segítettek.

I.

2012. február 2-án 10 perccel éjjeli tizenegy óra előtt érkezett egy férfi az Ózdi Rendőrkapitányságra, aki a rendőröknek elmondta, hogy családi körülményei miatt két napja az utcán éjszakázik és a nagy hidegben már nem bír ki több szabad ég alatti éjszakát. A férfit a rendőrök az ózdi Éjjeli Menedékhelyre szállították.

II.

2012. február 3-án, este kilenc után a szolgálatba induló járőrök egy férfira lettek figyelmesek, aki az Ózdi Rendőrkapitányság előtt várakozott. Az 1961-es születésű férfi elmondta a rendőröknek, hogy nincs pénze, sem bérlete, így nem tud lakására, Hangonyba utazni. A férfit a rendőrök – a kihűlés elkerülése végett – szolgálati kocsival lakására szállították.

III.

2012. február 4-én, délután fél ötkor az ózdi Városközpontban egy hajléktalan férfi „gubbasztott” egy üzlet kirakatában. A hozzá siető rendőrök kérdésére elmondta, hogy egy órája ül a kirakatban, lakhellyel nem rendelkezik, nem tudja, hogy hol fogja tölteni az éjszakát. Tekintettel arra, hogy a férfin a kihűlés jelei látszottak, őt a rendőrök pokrócokkal takarták be, majd intézkedtek mentővel történő kórházba szállításáról.

IV.

2012. február 5-én nyolc óra után húsz perccel az ózdi járőrök a Volny út és Jászi O. út kereszteződésében egy földön fekvő férfit találtak, erősen ittas állapotban. A férfit a rendőrök pokrócokkal takarták be, majd – a kihűlés megelőzése és orvosi ellátása érdekében – a mentők kórházba szállították.

V.

2012. február 5-én 19 órakor az egyik ózdi panelház lépcsőházából kért segítséget egy lakó, mert szomszédját, egy középkorú nőt már egy ideje nem látta. A szomszéd bejelentése során elmondta, hogy a nő krónikus betegségben szenved, ezért élete akár veszélyben is lehet. A kiérkező rendőrök a magáról életjelet nem adó nő mobiltelefonját is felhívták, ami a lakásban csörgött, így feltételezhető volt, hogy tulajdonosa is otthon tartózkodik. A rendőrök ezt követően az ajtót benyomták, majd a szobában eszméletlen állapotban lévő nőhöz mentőt hívtak.

Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Figyelni kell az osztalékra is
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a rendelkezésre álló adatbázisok, adatszolgáltatások és beszámolók alapján, több szempontból vizsgálja a gazdaság s…
Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…