2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Sebességellenőrzési eredmények

Három napos akció során a sebességhatárok betartását ellenőrizte a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) Műveleti Csoportjának éves ellenőrzési terve alapján a rendőrség 2014. április 14-én, 15-én és 16-án a rendőrség fokozott figyelmet fordított a gyorshajtók kiszűrésére.

 

A közúti kontroll kiterjedt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elsősorban a lakott területen belüli útvonalakra, ki- és bevezető valamint a gyorsforgalmi útszakaszokra. A végrehajtásban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály, az Autópálya Alosztály Emőd, a Miskolci, a Kazincbarcikai, az Encsi, a Sátoraljaújhelyi, a Sárospataki, a Tiszaújvárosi, a Szerencsi, a Mezőkövesdi, az Ózdi és az Edelényi Rendőrkapitányság munkatársai vettek részt.

 

Az akcióban a B-A-Z. Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségének munkatársai és az Országos Polgárőr Szövetség önkéntesei is közreműködtek.

 

A TISPOL akció eredményei Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében:

    A három napos ellenőrzésen összesen 179 gyorshajtót vontak ellenőrzés a rendőrök,
    A sofőrök közül 80 fővel helyszíni bírságot, 74 személlyel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki a járőrök, míg 5 autós esetében feljelentéssel éltek,
    Az objektív felelősség elve alapján 19 esetben kezdeményezünk közigazgatási eljárást az egyenruhások,
    Az egyéb intézkedések tekintetében 6 esetben biztonsági öv használatának elmulasztása, és két ízben külföldi hatósági jelzés jogosulatlan használata miatt kezdeményezett a hatóság közigazgatási eljárást. Külföldi személyek által elkövetett szabályszegések miatt 11 esetben alkalmazták a rendőrök a visszatartás jogintézményét.

 

A rendőrségi tapasztalatok szerint a regisztrált baleseti okok között továbbra is az élen helyezkedik el a gyorshajtás, az elsőbbségi jog meg nem adása és a kanyarodás szabályainak megsértése. 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek