2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Őrizetben a halálos balesetet okozó kamion sofőrje

Meghalt a tegnap délelőtt Nyékládházánál történt közúti baleset egyik áldozata. A 49 éves somogyudvarhelyi nő lányával, testvérével és sógrával abban a személyautóban ült, amely elé tegnap délelőtt az elsőbbséget meg nem adva befordult egy lengyel felségjelzésű kamion az M30-as autópálya felhajtójánál. A rendőrség őrizetbe vette a balesetet okozó kamion sofőrjét.

 


A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya halált okozó közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást azzal a 36 éves lengyel kamionsofőrrel szemben, aki augusztus 17-én délelőtt az elsőbbséget meg nem adva az M30-as autópálya Nyékládházi felhajtójánál a 35. számú főútvonalon befordult egy szabályosan közlekedő személygépjármű elé.

A balesetben a vétlen személygépjárműben utazó négy személy súlyosan megsérült, közülük három főt életveszélyes állapotban szállítottak a mentők kórházba. Az esti órákban a személygépjárműben utazó 49 éves nő a kórházban belehalt sérüléseibe, további két hozzátartozójának állapota válságos, életveszélyes.

A rendőrség még aznap őrizetbe vette a balesetet okozó kamion sofőrjét, aki gyanúsítottkénti kihallgatása során elismerte felelősségét és a bűncselekmény elkövetését. A megyei rendőr-főkapitányság előterjesztést tesz a halálos balesetet okozó járművezető előzetes letartóztatásba helyezésének indítványozására.

 

Információs háttér – Büntető törvénykönyv:

 

„Közúti baleset okozása

187. § (1) Aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével másnak vagy másoknak gondatlanságból súlyos testi sértést okoz, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés

a) három évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást vagy tömegszerencsétlenséget,

b) egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény halált,

c) két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény kettőnél több ember halálát okozza, vagy halálos tömegszerencsétlenséget

okoz.”

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek