2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Zöld Nyíl: szeptemberi átadás előtti utolsó nagy hajrá!

A szeptemberi iskolakezdésre a Zöld Nyíl villamos projekt is nagy izgalommal készül. A cél, mint azt már többször is elmondtuk, hogy szeptember 1-re a Diósgyőri Gimnáziumig járjanak az 1-es villamosok, a 2-es villamosok pedig a régi megszokott útvonalukon a Vasgyárig. Ez azt jelenti, hogy a tervek szerint villamospótlásra csak a Diósgyőri Gimnáziumnál kialakított betétvégállomástól a jelenlegi Diósgyőr végállomásig lesz szükség. Ezen a szakaszon a betétvégállomástól a 69VP jelzésű villamospótló autóbuszokkal lehet eljutni a Diósgyőrig, illetve tovább Berekaljáig.

 

Ahhoz, hogy mindez megvalósulhasson a kitűzött határidőre augusztus 22-től, hétfőtől még a Kivitelezőnek be kell fejezni az aszfaltozási munkálatokat az Újgyőri főtér körforgalomban, a Győri kapuban, valamint a Baross Gábor utcai szakasz munkáit. A jövő hétre tehát az alábbi változásokra kell még számítani, melyek érintik mind a közösségi közlekedést igénybe vevőket, mind a közúton közlekedőket:

  • 2011.08.22.-én az Újgyőri főtér forgalmi rendje megváltozik! Lezárásra kerül a körforgalom Vasgyári útról belváros irányába vezető ága, így a Vasgyári út felöl érkezők a körforgalomba ellentétes irányba behaladva (a járdaszigeteket jobbról megkerülve) tudnak a Győri kapu felé tovább haladni. Az autóval közlekedők számára a kijelölt terelő útvonal Diósgyőr irányába: Kiss Ernő út- Első utca- Harmadik utca az Újgyőri főtér végállomáson keresztül. A tehergépjármű forgalom szintén el lesz terelve Diósgyőr irányába a Gózon Lajos utca- Lórántffy utca-Bertalan utca útvonalra.

 

  • 2011.08.25-től visszaáll a Győri kapu belváros irányú forgalma az eredeti, megszokott rendre! Mivel a belváros irányú sáv is átadásra kerül, így elbontásra kerülnek az ideiglenes kialakított villamospótló autóbuszok peronjai, ezáltal az alábbi módon változnak az autóbuszmegálló helyek: Posta és a Károly utcai megállóhelyek is visszakerülnek a belváros irányú oldalra a forgalmi sáv jobb szélére. Örs utca és Zoltán utca esetében az eredeti helyükre kerülnek vissza a megállók. Lézerpont megálló: Tokaj Szolgáltató ház előtti ideiglenes megállóhelyre kerül vissza. Thököly utcai megálló: Ifjúsági Ház előtt.

 

A közúti forgalom számára 22-én bevezetett rend a csomópont egyéb vonatkozásaiban még változatlan marad az aszfaltozási munkálatok befejezéséig.

  • A fenti változások nem érintik a Győri kapu Diósgyőr irányú közlekedését, azaz továbbra is a Kiss Ernő úton halad a forgalom a megszokott módon szeptember 1-ig.

·         Szintén 2011.08.22-től a Baross Gábor utcán a Szinva híd mindkét forgalmi sávja használható lesz, így a Szinva utcai kereszteződésig a járműforgalom mindkét irányban a mentirány szerinti forgalmi sávon haladhat. A Baross Gábor utca további szakaszán az egysávos kétirányú közlekedési rend továbbra is érvényben marad.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…