2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Őrizetben a györgytarlói emberölési kísérlet gyanúsítottjai

Őrizetben a györgytarlói emberölési kísérlet gyanúsítottjai

Pár órával korábban még közösen italoztak a településen a sértettel, éjjel azonban rátörtek annak házára, értékek után kutattak, majd súlyosan bántalmazták az 59 éves férfit.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rablás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást 2015. május 10-én ismeretlen tettesek ellen.

A rendőrségre 19 órakor telefonon érkezett bejelentés szerint györgytarlói házában egy 59 éves férfit ismeretlenek olyan súlyosan bántalmaztak, hogy a mentőszolgálat munkatársai életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Az ügyben végrehajtott halaszthatatlan nyomozati cselekmények eredményeként a rendőrök megállapították, hogy az egyedül élő férfi házába két, akkor még ismeretlen személy bement, áldozatát bántalmazta és értékek után kutatott.

Az elvégzett helyszíni szemle és lefolytatott adatgyűjtés során a nyomozók azonosították, majd a bejelentéstől számított 16 órán belül elfogták, előállították, majd kihallgatták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható H. Alex, valamint P. László 19 éves helyi lakosokat.

A nyomozás adatai szerint az elkövetők áldozatuktól egy baltát, dohányterméket és dezodort tulajdonítottak el, mintegy 10 ezer forint értékben. A bevezetett intézkedések eredményeként a nyomozóhatóság felkutatta és lefoglalta az eltűnt baltát és számos más, a bűncselekménnyel összefüggő tárgyi bizonyítási eszközt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a terhelteket – aljas indokból vagy célból elkövetett emberölés bűntett kísérlete, valamint felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett miatt folytatott eljárásban – bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztést tesz a megyei főügyészségen előzetes letartóztatásuk elrendelésének indítványozására.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…