2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Őrizetben a györgytarlói emberölési kísérlet gyanúsítottjai

Őrizetben a györgytarlói emberölési kísérlet gyanúsítottjai

Pár órával korábban még közösen italoztak a településen a sértettel, éjjel azonban rátörtek annak házára, értékek után kutattak, majd súlyosan bántalmazták az 59 éves férfit.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rablás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást 2015. május 10-én ismeretlen tettesek ellen.

A rendőrségre 19 órakor telefonon érkezett bejelentés szerint györgytarlói házában egy 59 éves férfit ismeretlenek olyan súlyosan bántalmaztak, hogy a mentőszolgálat munkatársai életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Az ügyben végrehajtott halaszthatatlan nyomozati cselekmények eredményeként a rendőrök megállapították, hogy az egyedül élő férfi házába két, akkor még ismeretlen személy bement, áldozatát bántalmazta és értékek után kutatott.

Az elvégzett helyszíni szemle és lefolytatott adatgyűjtés során a nyomozók azonosították, majd a bejelentéstől számított 16 órán belül elfogták, előállították, majd kihallgatták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható H. Alex, valamint P. László 19 éves helyi lakosokat.

A nyomozás adatai szerint az elkövetők áldozatuktól egy baltát, dohányterméket és dezodort tulajdonítottak el, mintegy 10 ezer forint értékben. A bevezetett intézkedések eredményeként a nyomozóhatóság felkutatta és lefoglalta az eltűnt baltát és számos más, a bűncselekménnyel összefüggő tárgyi bizonyítási eszközt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a terhelteket – aljas indokból vagy célból elkövetett emberölés bűntett kísérlete, valamint felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett miatt folytatott eljárásban – bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztést tesz a megyei főügyészségen előzetes letartóztatásuk elrendelésének indítványozására.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…