2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

DK: Támogatjuk az egészségügyi dolgozók mai tüntetését!

Ma délután két felvonulást is tartanak a fővárosban az egészségügy helyzete miatt. Az egészségügyi dolgozók joggal adnak hangot helyzetük fenntarthatatlanságának, hisz az Orbán-kormány 5 éve csak ígérget, miközben folyamatos forráskivonásokkal sújtja a szektort.
Az egyre lepusztultabb kórházak, a minősíthetetlen finanszírozás, a barkácsmódszerekkel pótolt hiányzó orvosi eszközök és a kifizetetlen túlórák vezettek ahhoz, hogy naponta három orvos és két ápoló hagyja el hazánkat. Szegeden már egy gyermekorvosi körzet is megszűnik a felgyorsult orvoskivándorlás következtében, miközben a helyi klinikán műtétek maradhatnak el a sok kifizetetlen ügyelet miatt.

A magyar egészségügy totális összeomlásának kérdésében már nem beszélhetünk jövőidőről. Addig, amíg a drámai helyzet nem változik, szükséges, hogy orvosok, ápolók, nővérek és betegszállítók egymással összefogva hívják fel a figyelmet az egészségügy elkeserítő helyzetére.

A Demokratikus Koalíció álláspontja az, hogy a szakmai szervezetekkel és a szakszervezetekkel egyeztetve kell azonnali változtatásokat eszközölni az egészségügyben. A DK szerint a változáshoz elengedhetetlen, hogy a kormány ne további pénzek megvonására, hanem plusz források előteremtésére törekedjen. A DK szerint az európai értékrenddel összeférhetetlen, hogy a kormány öt éve magára hagyta az egészségügyet, amelynek így legnagyobb vesztesei a magyar emberek.

László Imre
A DK egészségügyi kabinetjének vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek