2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Nyitva hagyott autókból lopott

Előzetes letartóztatásba került az a tolvaj, aki több mint egy tucat nyitva hagyott autóból lopott el értékeket Miskolcon. A Miskolci Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást egy 24 éves miskolci fiatalemberrel szemben. A nyomozás adatai alapján a gyanúsított egy miskolci kórház udvarán parkoló és nyitva hagyott autóból különféle értékeket lopott el.

 

A nyomozás eredményeként bűnügyi őrizetbe vett férfit kihallgatását követően még további 14 hasonló jellegű bűncselekmény elkövetésével gyanúsította meg a rendőrség. A tettes főleg Miskolc belvárosában parkoló és nyitva (!) hagyott autókból lopott el bármit, amit csak ott talált.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság előterjesztést tett a tolvaj előzetes letartóztatására, amit a bíróság elrendelt.

 

Az autó nem széf!

A Rendőrség az esetek kapcsán felhívja a figyelmet, hogy a parkoló és felügyelet nélkül hagyott járműveket minden esetben zárják le! Az autótulajdonosok, illetve azok használói lehetőség szerint ne tároljanak nagyobb értékeket, készpénzt a járművekben. Látható helyen se hagyjanak semmit, hiszen azok lehetőséget kínálhatnak az elkövetőknek. Továbbá érdemes az ingatlanok udvarán leparkolt gépjárműveket is lezárni!

 

A rendőrségi tapasztalatok szerint a tolvajok a legtöbb esetben a jól látható helyen hagyott pénztárcákat, táskákat, mobiltelefonokat lopják el. Előfordul olyan is, hogy a tulajdonos által értéktelennek ítélt tárgy vonzza az elkövetőt, aki így a rongálással nagyobb kárt okoz, mint a lopással. Akár egy üres táska is kísértést jelenthet, hiszen csak a jármű feltörése után derül ki a tolvaj számára, hogy üresjáratban van. Ne adjanak esélyt a tolvajoknak!

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…