2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Rendőrségi hírek az Encsi Rendőrkapitányságról

Novajidrányban egy korábban lakásotthonként üzemelő lezárt ingatlanba az ablak betörését követően hatoltak be az elkövetők és onnan élelmiszereket, háztartási gépeket és egyéb használati tárgyakat (porszívót, kávéfőzőt) tulajdonított el közel 50.000,- Ft értékben.
A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy a betöréses lopást három fiatalkorú (2 lány egy fiú) és egy gyermekkorú fiú követte el. A fiatalok, akik korábban az épületben laktak az eltulajdonított értékeket az ingatlan közelében elrejtették, de az élelmiszereket magukkal vitték jelenlegi lakhelyükre, a lakásotthonba, ahonnan korábban engedély nélkül távoztak. Az intézmény vezetőjének tűnt fel, hogy nagyobb mennyiségű élelmiszer van a gyerekeknél, miközben arra pénzük nem volt.

Az Encsi Rendőrkapitányság szabálysértési értékre elkövetett lopás vétségének gyanúja miatt indított eljárást az elkövetőkkel szemben.

Négy halmaji lakos Hernádbűdre érkezett, hogy a Hernád folyón kajakozzanak. Értékeiket, okmányaikat, mobiltelefonjaikat egy műanyag tároló dobozban helyezték el, majd engedéllyel a helyi polgármesteri hivatal garázsába tették le, amíg a folyón leeveztek. Mire visszaértek hajóikkal, értékeiket ismeretlen tettes eltulajdonította.

Az azonnalos rendőri intézkedéseknek, illetve a körzeti megbízott jó hely és személyismeretének köszönhetően a sértettek pénztárcái, mobiltelefonjai és személyes iratai hamarosan előkerültek.

Egy közmunkásként dolgozó 49 éves helyi lakos éppen az udvaron volt, amikor meghallotta, hogy a tárolóban ez egyik mobiltelefon csörög. Ekkor vette észre az elhelyezett értékeket és okmányokat, majd kihasználva, hogy senki sem látja, eltulajdonította azokat.

Nem sokáig örülhetett azonban a megszerzett vagyontárgyaknak, mivel a délutáni órákban a körzeti megbízott megjelent nála és a házkutatást követően az eltulajdonított értékek előkerültek.

A férfi meghallgatása során a bűncselekmény elkövetését beismerte, ellene jogtalan behatolással szabálysértési értékre elkövetett lopás, okirattal visszaélés, valamint készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés miatt indított eljárást az Encsi Rendőrkapitányság.

Az Encsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek