2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Borsodban éves szinten csökkent, havi szinten nőtt a munkanélküliek száma

Borsodban éves szinten csökkent, havi szinten nőtt a munkanélküliek száma

Éves szinten csökkent a regisztrált munkanélküliek száma Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, júliusban 64 ezer 620 állástalant tartott nyilván a megyei kormányhivatal munkaügyi központja, az elmúlt év júliusában 1.800-zal voltak többen, idén júniusban ugyanakkor 439-cel voltak kevesebben. A nyilvántartott álláskeresők létszáma alapján számított munkanélküliségi ráta a megyében egy hónap alatt 0,2 százalékkal 22,3 százalékra emelkedett, miközben az országos átlag 11,8 százalékos volt júliusban.
Ez a mutató Tiszaújváros, Miskolc és Mezőkövesd térségében a legalacsonyabb, 13-17 százalék közötti, Ózd, Edelény, Encs és Szikszó körzetében meghaladta a 30 százalékot, Gönc térségében pedig a 40 százalékot is.
A nyilvántartott pályakezdő álláskeresők száma júliusban csaknem elérte a 9.200-at, egy hónap alatt 1.200-al, 15,8 százalékkal nőtt. A regisztrált munkanélküliek több mint 14 százaléka az év hetedik hónapjában pályakezdő fiatal volt, legtöbbjük nyolc általános iskolai osztályt végzett.
Borsod-Abaúj-Zemplén megye munkaügyi kirendeltségei júliusban csaknem 6 ezer álláshelyre közvetíthettek ki munkanélkülieket, a legtöbb állásajánlat valamilyen támogatási formához – főleg közmunka – kötött volt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…