2024. 05. 9. csütörtök

Gergely
1 EUR 389 HUF
1 GBP 452 HUF

Nem vette félvállról: lábra ment a támadó

Egy férfi miközben ellátták megütött két ápolót és egy betegszállítót, egyikük lábfejét meg is harapta a cipőjén keresztül. A rendőrség eljárást indított a férfivel szemben.

A napokban Miskolcon kórházba szállítottak egy ittas férfit, aki ellátása közben bántalmazta az intézmény munkatársait. A hirtelen ingerlékennyé váló 27 éves miskolci férfi gyakorlatilag ütött-vágott, illetve az egyik ápoló lábát is megharapta annak cipőjén keresztül. A támadás során egészségügyi dolgozók nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket szenvedtek.

A Miskolci Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indított eljárást a miskolci férfivel szemben.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya két évvel ezelőtt bűnmegelőzési tájékoztató matricát készített, melyben a lakosság figyelmét kívánta felhívni a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak következményeire. A matrica a legjellemzőbb elkövetési módok mellett, azok következményét rajzos képekkel illusztrálja, hangsúlyozva a cselekmények büntetésének mértékét is. Az e fajta vizuális kommunikáció azon állampolgárok felé is könnyen elérhető és értelmezhető információkat biztosít, akik figyelmen kívül hagyják az írásos felszólítást.
Információs háttér:

Büntető Törvénykönyv – Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak: Aki a közfeladatot ellátó személyt jogszerű eljárásában erőszakkal vagy fenyegetéssel akadályozza, intézkedésre kényszeríti, vagy eljárása alatt, illetőleg emiatt bántalmazza, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Közel két tucat bűncselekmény
Lopás, csalás, közokirat-hamisítás és jármű önkényes elvétele miatt folytatott nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 28 éves férfival és egy 23 é…

További cikkek