2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
Mint a mesében: gyermekek rendőrmotoron!

Mint a mesében: gyermekek rendőrmotoron!

Mint a mesében: gyermekek rendőrmotoron!A Hejőkeresztúri Általános Iskolában 2009. június 9-én gyermeknapi rendezvényt tartottak a Tiszaújvárosi rendőrök, amelynek célja a rendőrkapitányság munkájának bemutatása volt.

A rendezvényen mintegy. 250 gyermek vett részt, jelen volt több település polgármestere, a cigány kisebbségi önkormányzatok képviselői, akik valamennyien pozitívan értékelték a kezdeményezést.

A programon megjelent Dr. Mecser Tamás r. ezredes, a B-A-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatója, valamint dr. Kalapos István r. alezredes Tiszaújváros Rendőrkapitánya is.

A rendőrök a gyerekek részére gépjármű, fegyver, bűnügyi technikai bemutatót szerveztek, illetve játékos kerékpáros közlekedési versenyt tartottak. A kis résztvevők mindezek mellett kutyás bemutatót tekinthettek meg, illetve látnivalójukat színesítették a tűzoltók is. A verseny legjobbjai tárgyjutalomban részesültek, amelyek biztosításához helyi cégek nyújtottak támogatást.  

A program sikeres lebonyolításához nagyban hozzájárult Hejőkeresztúr Önkormányzata, illetve az iskola tantestülete is.

Információs háttér:

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság az előítélet- és konfliktus-mentes viszony kialakítása és fenntartása érdekében együttműködési megállapodást kötött 2007-ben az illetékességi területén működő cigány kisebbségi önkormányzatokkal.

A Rendőrkapitányság a tavalyi évben is szervezett gyermeknapi rendezvényt, ahol a rendőrség munkájának, szervezetének megismertetésére helyezték a hangsúlyt. Akkor a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság udvarán tartottak előbb nyílt napot, majd a Mezőcsáti Rendőrőrsön. A programon többségében roma származású gyermekek vettek részt, valamint jelen voltak a cigány kisebbségi önkormányzatok képviselői, illetve több település polgármestere is.

A Tiszaújvárosi Rk. tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Miskolc, 2009. június 10.

                                    Tisztelettel:
 
Dr. Gaskó Bertalan r. alezredes

                               irodavezető

 

(Tiszaújvárosi Rk. – B-A-Z. MRFK)

Mint a mesében: gyermekek rendőrmotoron! Mint a mesében: gyermekek rendőrmotoron!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…