2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF
Mint a mesében: gyermekek rendőrmotoron!

Mint a mesében: gyermekek rendőrmotoron!

Mint a mesében: gyermekek rendőrmotoron!A Hejőkeresztúri Általános Iskolában 2009. június 9-én gyermeknapi rendezvényt tartottak a Tiszaújvárosi rendőrök, amelynek célja a rendőrkapitányság munkájának bemutatása volt.

A rendezvényen mintegy. 250 gyermek vett részt, jelen volt több település polgármestere, a cigány kisebbségi önkormányzatok képviselői, akik valamennyien pozitívan értékelték a kezdeményezést.

A programon megjelent Dr. Mecser Tamás r. ezredes, a B-A-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatója, valamint dr. Kalapos István r. alezredes Tiszaújváros Rendőrkapitánya is.

A rendőrök a gyerekek részére gépjármű, fegyver, bűnügyi technikai bemutatót szerveztek, illetve játékos kerékpáros közlekedési versenyt tartottak. A kis résztvevők mindezek mellett kutyás bemutatót tekinthettek meg, illetve látnivalójukat színesítették a tűzoltók is. A verseny legjobbjai tárgyjutalomban részesültek, amelyek biztosításához helyi cégek nyújtottak támogatást.  

A program sikeres lebonyolításához nagyban hozzájárult Hejőkeresztúr Önkormányzata, illetve az iskola tantestülete is.

Információs háttér:

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság az előítélet- és konfliktus-mentes viszony kialakítása és fenntartása érdekében együttműködési megállapodást kötött 2007-ben az illetékességi területén működő cigány kisebbségi önkormányzatokkal.

A Rendőrkapitányság a tavalyi évben is szervezett gyermeknapi rendezvényt, ahol a rendőrség munkájának, szervezetének megismertetésére helyezték a hangsúlyt. Akkor a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság udvarán tartottak előbb nyílt napot, majd a Mezőcsáti Rendőrőrsön. A programon többségében roma származású gyermekek vettek részt, valamint jelen voltak a cigány kisebbségi önkormányzatok képviselői, illetve több település polgármestere is.

A Tiszaújvárosi Rk. tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Miskolc, 2009. június 10.

                                    Tisztelettel:
 
Dr. Gaskó Bertalan r. alezredes

                               irodavezető

 

(Tiszaújvárosi Rk. – B-A-Z. MRFK)

Mint a mesében: gyermekek rendőrmotoron! Mint a mesében: gyermekek rendőrmotoron!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …
„Százmilliós étkészlet”
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei hatvanezer doboz csempészcigaretta útjának szabtak gátat Fejér vármegyében.  Az…

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …