2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
Kiásott egy sírt, hogy pénzt szerezzen - Előzetesben a fiatalkorú sorozat-tolvaj

Míg mások az árral, ők egymással küzdöttek

Míg mások az árral, ők egymással küzdöttekSzombaton a Szerencsi Rendőrkapitányság járőrei 15 főt vettek őrizetbe, akik Taktaharkányban két család konfliktusának köszönhetően verekedtek össze.

Csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indított eljárást a Szerencsi Rendőrkapitányság június 5-én egy Taktaharkányi család tagjaival szemben.

A Szerencsi Rendőrkapitányság ügyeletének telefonvonala izzott június 5-én, hiszen több településen kritikussá vált az árvízhelyzet, mindenki a védekezéssel, a megelőzéssel volt elfoglalva.

Az említett napon 16 óra 35 perckor egy Taktaharkányi lakos betelefonált a kapitányság ügyeletére, hogy több ember megtámadta a házát, s az utcán előttük körülbelül húsz ember verekszik, akiknek a többsége egyébként rokonságban áll vele.

A két család évek óta haragban van egymással, ami időről időre felüti a fejét a településen, s ilyenkor – mint ebben az esetben is – kapával, kaszával, kövekkel próbálja bizonygatni egyik a másik előtt erőfölényét.

A mostani összetűzés is egy szóváltásból indult, majd rövid idő elteltével előkerültek botok, kapák, kaszák és a legkülönfélébb szúró és ütő alkalmatosságok, majd egymás családját durva, obszcén szavakkal illetve rontottak egymásnak a felek.

Az összetűzésben többen komolyabban megsérültek, egyesek a befőttes üvegből készített molotov koktéltól égési sérüléseket szenvedtek, mások végtagjait az összetört üvegcserepek vagdosták össze, illetve a lakásokban is kisebb-nagyobb kár keletkezett.

A kiérkező rendőrök rövid időn belül rendet tettek a településen és a két családból összesen 15 főt állítottak elő a kapitányságra, ahol megtörtént gyanúsítottkénti kihallgatásuk, majd sor került valamennyiük őrizetbe vételére.

A gyanúsítottakkal szemben az elmúlt években több büntetőeljárás volt és jelenleg is van folyamatban zsarolás, jogosulatlan pénzintézeti tevékenység, garázdaság, zaklatás és rongálás miatt, ezért a Szerencsi Rendőrkapitányság – tartva attól, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követnének el – mindegyik gyanúsított vonatkozásában előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk bírósági elrendelésére.

 

A Szerencsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján:

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…