2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Lopták az áramot és a vizet

Rendőrségi hírek a Szerencsi Rendőrkapitányságról

Taktaharkány külterületén egy kukoricaültetvény tulajdonosa ért tetten két helyi lakost, akik a termés egy részét kísérleték meg eltulajdonítani. A rendőrök az elkövetőket előállították és szabálysértési őrizetbe vették. A Szerencsi Városi Bíróság gyorsított eljárásban a tolvajok egyikét elzárásra ítélte, míg társát figyelmeztetésben részesítette.
Bejelentés érkezett a Szerencsi Rendőrkapitányságra a vízmű alkalmazottjától, miszerint Megyaszón a szennyvízátemelő szivattyút ellenőrizték, amikor azt észlelték, hogy az óraládába, ismeretlenek illegálisan vezetéket kötöttek be és onnan villamos áramot tulajdonítottak el. Továbbá azt is tapasztalták, hogy az egyik vízaknában lévő vízvezeték légtelenítő szelepére gumicső van szerelve, amin keresztül vizet is vételeznek. A rendőrök jó személy és helyismeretének köszönhetően hamarosan beazonosították az elkövetőket. A lopás miatt folyó eljárás feladata lesz megállapítani az okozott kár pontos értékét is.

A Tokaji Rendőrőrsre érkezett bejelentés, mert Erdőbényén ismeretlen elkövető egy parkoló autó tükrét, illetve egy kirakat üvegét betörte. A bevezetett rendőri intézkedések során megállapították, hogy a cselekményt egy helyi lakos követte el, akit előállítottak a tokaji rendőrök. A férfival szemben rongálás miatt folyik az eljárás.

A Tokaji Rendőrőrs folytat eljárást egy tarcali lakossal szemben, aki egy helyi lakóház udvarára a korábban már kitaposott drótkerítésen keresztül behatolt, majd az ingatlan reteszelt garázsajtaját kirángatva a helyiségbe bement. Eltulajdonítani azonban semmit nem tudott, mivel cselekményében a tulajdonos megzavarta. Az elkövetővel szemben betöréses lopás kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség.

Bejelentés érkezett a Szerencsi Rendőrkapitányságra, miszerint egy helyi telephelyre be akarnak törni. A helyszínre érkező rendőrök elfogtak egy férfit, aki a kerítésen egy lyukat vágott, majd oda behatolva fém tárgyakat szándékozott eltulajdonítani. Az elkövetőt a járőrök előállították, vele szemben betöréses lopás kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás.

A Tállyai Rendőrőrs körzeti megbízottai Golop külterületén értek tetten két férfit, akik gépkocsijukban 31 db fém oszlopot és 98 db fém pálcát szállítottak. Meghallgatásuk során kiderült, hogy a szállítmányt nem sokkal korábban egy közeli szőlőültetvényről tulajdonították el. Az elkövetőkkel szemben lopás miatt folyik eljárás.

Egy mezőőr bejelentést tett a rendőrségre, miszerint a Tiszalúc-Taktaharkány közötti földterületen két személy a gépek által már letört kukorica elhagyott maradékát zsákokba szedi. A kiérkező rendőrök megállapították, hogy a terményszedők nem rendelkeztek engedéllyel tevékenységükhöz a földterület tulajdonosától. Mindkettőjüket a járőrök előállították, majd lopás miatt szabálysértési őrizetbe vételükre került sor.

A Szerencsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Elindult a dohány-kontroll
Július elején megindult a dohánylevelek betakarításának szezonja, az úgynevezett „törés”. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága – a…
Álságos portékák
Egy fél kamionnyi hamis játékra és telefontartozékra bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyulánál. F…

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…