2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Logistrory – megelőző diáknyomozás

Az Edelényi Rendőrkapitányság drogprevenciós összekötője tartott élménypedagógiai elemeket tartalmazó foglalkozást az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola 6. évfolyamos tanulóinak.

A fiatalok a 2016. november 29-én megtartott interaktív előadáson illusztrációk segítségével, dolgozták fel az online világ veszélyeit, köztük az online vásárlást, a személyes adatok közzétételének veszélyeit, illetve a közösségi téren lévő bűncselekményeket.

A Szabó Péter r. főtörzsőrmester felhívta a figyelmet, hogy visszaélésre lehetőséget adó képeket, információkat ne tegyenek közzé, idegeneket ne „jelöljenek” vissza, használjanak tűzfalat, vírusirtót, szűrőket, hiszen nem tudhatjuk ki klikkel a másik oldalon.

A foglalkozáson az úgynevezett „logistory” sem maradhatott el, mely során a diákok a logikai játék során nyomozhattak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…