2024. 04. 18. csütörtök

Andrea, Ilma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Ötödször adták át a Média a Tehetségekért Díjakat

Ötödször adták át a Média a Tehetségekért Díjakat

Több mint 200 pályázatból választották ki a „Média a Tehetségekért Díj” idei nyerteseit: a négy kategória legjobbjai között találjuk a hvg.hu, az RTL Magyarország, az M4 Sport, a Népszabadság és a Magyar Katolikus Rádió fiatal művészeket, sportolókat bemutató riportjait is.

„Ha egyszer a gyerekeink tehetségesnek születtek, a saját állapotunk miatt nem vehetjük el tőlük a tehetségüket” – meséli két mozgássérült szülő Lukács Gabriella díjnyertes riportjában, az RTL Magyarország Fókusz című műsorában.
A „Média a Tehetségekért Díj”-jal a MOL és a tehetségeket felkaroló Új Európa Alapítvány már ötödik éve jutalmazza azokat az újságírókat, akik írásaikkal, riportjaikkal segítik a fiatal művészek, tudósok és sportolók megismertetését.
Lukács Gabriella a fenti, „Rendkívüli tehetségek rendkívüli helyzetben” című cikkével a „Média a Tehetségekért Díj” pályázat tv/videó kategóriájában nyert első díjat, míg a rádió kategória első helyezettje Zanati Zsófia lett, a Magyar Katolikus Rádió „Görbeország” című riportjával, amelyben Mohos Zsófia fotográfussal beszélget az általa megörökített, eltűnő vidéki világ hangulatáról.
A nyomtatott sajtó jelöltjei között Szám Katalin, a Képmás magazin újságírója „A zongora hercege: Boros Misi” című interjújával ért el első helyezést, amelyben a tizenhárom éves, Virtuózokban felfedezett zenészt és annak hátországát mutatja be. Az online pályázati anyagok között Hercsel Adél Zilahi Márton 12 éves középpályásról szóló cikkét találta legjobbnak a zsűri, mely „Kezet fogtunk, és már vitte is a gyereket az Arsenal” címmel jelent meg a hvg.hu-n.
A 300 ezer forinttal díjazott kategóriaelsőket, valamint a 200 ezer forinttal jutalmazott második helyezetteket és 100 ezer forinttal elismert harmadik helyezetteket összesen több mint 200 pályázó közül választotta ki a zsűri, Bódis András, a Heti Válasz főszerkesztő-helyettese, Illényi Balázs, a HVG korábbi szerkesztője, valamint Keresztes Ilona és Mezei Dániel, az MTVA munkatársai.
A díjazott pályázatok elérhetők a www.tehetsegesfiatalok.hu oldalon.

A Média a Tehetségekért Díj 2016-os helyezettjei

Online kategória
1. hely
Hercsel Adél (hvg.hu)
Kezet fogtunk, és már vitte is a gyereket az Arsenal
2. hely
Szász Emese (fidelio.hu)
Hogy telik egy balett szakos egy napja?
3. hely
Tóth Csaba (nlcafe.hu)
Fekete Ádám: „Nem mindig a mozgássérültségemből dolgozom a színpadon”

Print kategória
1. hely
Szám Katalin (Képmás)
A zongora hercege: Boros Misi
2. hely
Sárdi Krisztina (Magyar Idők)
A rossz alvó is álmodik
3. hely
Borbély Zsuzsa (Népszabadság)
Gimnazista kutatónők

Rádió kategória
1. hely
Zanati Zsófia (Magyar Katolikus Rádió)
Görbeország
2. hely
Balla Ferenc (Muzsikus Rádió)
A legifjabb műfordító
3. hely
Lázár Anita és Major Gyula (Csaba Rádió)
Isten adta tehetség

TV-videó kategória
1. hely
Lukács Gabriella (RTL Magyarország)
Rendkívüli tehetségek rendkívüli helyzetben
2. hely
Urbán Gergő (M4 Sport)
Elekes Emese BAJNOKarc
3. hely
Kisistók Tímea és Borka Péter (Makói Városi Televízió)
…ahol álmomban jártam

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…