2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Lezárt ügyek: Bíróság előtt felelhet az erőszakoskodó

Vádemelési javaslattal élt a rendőrség azzal az ózdi férfival szemben, aki egy lányt kirabolt és meg akart erőszakolni.
Rablás bűntett és szexuális erőszak bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást az Ózdi Rendőrkapitányság egy 17 éves fiatallal szemben.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2015. március 30-án 23 óra körüli időben Ózdon egy 24 éves lányt megtámadt, majd száját befogta és értékei átadására szólított fel. A rémült nő a fenyegetés hatására átadta mobiltelefonját, majd a támadó a sértettet szexuálisan molesztálni kezdte, azonban  cselekménye közben megzavarták, így elmenekült.

A bevezetett rendőri intézkedések eredményeként a nyomozók azonosították, elfogták, majd 2015. április 2-án gyanúsítottként hallgatták ki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyt.

A terhelt előzetes letartóztatását ügyészi indítványra az illetékes járásbíróság 2015. április 5-én elrendelte, melyet a nyomozás során mindvégig fenntartott.

Az Ózdi Rendőrkapitányság 2016. február 1-jén a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást befejezte és az eljárás során keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…
Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…