2024. 05. 3. péntek

Tímea, Irma
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Lehalászták az orvhalászokat: Bejelentés, elfogás, bírói döntés egyetlen nap alatt!

Lehalászták az orvhalászokat: Bejelentés, elfogás, bírói döntés egyetlen nap alatt!

Természetvédelmi őrök bejelentése alapján a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság járőrei reggel tetten értek és őrizetbe vettek hét orvhalászt Sátoraljaújhelyen. A bírói kalapács délután már le is sújtott a tolvajokra – jogerősen.

Május 25-én hajnali három órakor az Aggteleki Nemzeti Park természetvédelmi őre személyesen tett bejelentést a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság ügyeletére, mely szerint az éjszaka folyamán 7 főt észleltek a Sátoraljaújhely melletti természetvédelmi területen található Hosszú tavon, akik az un. meslenc hálóval tiltott halfogási módszerrel halat tulajdonítanak el.

 

A bejelentést követően a járőrök a kerületvezető erdésszel és természetvédelmi őrökkel együttműködve valamivel reggel hét óra előtt el is fogták a hazafelé tartó sátoraljaújhelyi lakosokat.

Az ellenőrzés alá vont 19-46 év közötti férfiaknál feltalálásra került 21 db kárász, 3 db törpeharcsa, 1 db vörösszárnyú keszeg, melyek összsúlya 9 kg volt, értékük azonban nem haladta meg a szabálysértési értékhatárt. Az elkövetőktől továbbá 5 db horgászbotot orsóval és 4 db összességében kb. 200 m hosszú halászhálót foglalt le a rendőrhatóság.

Az elszámoltatásuk során mindannyian beismerték, hogy a Hosszú-tavon voltak az éjszaka folyamán horgászni és halászni, de semmilyen halászati engedélyt felmutatni nem tudtak.

A rendőrök mind a halakat, mind a szabálysértés elkövetéséhez használt hálókat és horgászbotokat, valamint a későbbi szállításhoz igénybe vett kerékpárokat lefoglalták az elkövetőktől.

A társszervekkel történt gyors és hatékony együttműködés eredményeként még ugyanezen napon a délután folyamán az elkövetők szabálysértési őrizetbe vétele mellett gyorsított eljárás lefolytatására került sor az ügyben a Sátoraljaújhelyi Városi Bíróságon.

Az eljárás alá vont személyeket a taláros testület lopással elkövetett tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt – különböző mértékű – fejenként több tízezer forint összegű pénzbírság megfizetésére kötelezte, a lefoglalt eszközöket pedig elkobozta. A bírói határozat még aznap jogerőre emelkedett és végrehajthatóvá vált.

Az ügyben a rendőrség további halászati bírság kiszabását is kezdeményezi az illetékes szakigazgatási szerveknél.

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Tömérdek hirdetésben árult ingatlanokat egy férfi, miközben évente alig négy-öt számlát állított ki az őt megbízó tulajdonosoknak az eladott ingatlano…
Nem létező áru
Több mint harmincmillió forint kárt okoztak azok a hamis termékek, amiket a legális áruk között találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési I…

További cikkek

Tömérdek hirdetésben árult ingatlanokat egy férfi, miközben évente alig négy-öt számlát állított ki az őt megbízó tulajdonosoknak az eladott ingatlano…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan fejleszti digitális szolgáltatásait az egyszerűbb és kényelmesebb adózásért. A különböző online felüle…