2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

„Közlekedik a család” vetélkedő 2014

Az elmúlt évek kedvező tapasztalatai alapján az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága az idén is meghirdeti a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedősorozatot, melynek a Borsodi területi selejtezőjét Miskolcon rendezik.

A rendőrség várja a játékos kedvű családokat a közlekedésbiztonsági vetélkedősorozat területi, helyszíni versenyére. 

 A vetélkedősorozat megyei, helyszíni versenyét a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében:

 

2014. május 17-én (szombaton) 09. 00-15. 00 óra között rendezik

Miskolcon, a Miskolc Autó Kft. Skoda Autószalonban.

(Miskolc, Lórántffy Zs. u. 30/A.)

 
Információs háttér:

A versenyre jelentkezni lehet:       – a verseny honlapján elektronikus úton,

  – a kitöltött és visszaküldött szórólapon (letölthető a kapcsolódó   

    dokumentum),

                                                                 – a verseny napján, a helyszínen személyesen.

 

Az elektronikus jelentkezésnél meg kell adni a családtagok vezeték- és keresztnevét, életkorát, lakcímét (a megye megjelölésével), vezetői engedély számát.

 

A verseny honlapján jelentkező családok elektronikus visszajelzést kapnak, majd regisztrációs adataikat a szervezők a kiértesítés, és a folyamatos kapcsolattartás érdekében a területi balesetmegelőzési bizottságoknak megküldik.

 

A vetélkedő menete: két fordulóból áll, selejtezőből és döntőből.

 

1.  Selejtezők

 

a)  területi, helyszíni versenyek:

A fővárosi, megyei balesetmegelőzési bizottságok és a Skoda márkakereskedések 2014. április 15. – június 30. között bonyolítják le, a verseny honlapján (www.kozlekedikacsalad.hu) megtalálható helyszíneken (főváros, megyeszékhelyek) és napon.

 

A Borsod megyei selejtező feladatsora:

 

  „B” kategóriás és kerékpáros KRESZ tesztlap kitöltés;

   autós és kerékpáros ügyességi pálya teljesítése;

   elsősegély nyújtási gyakorlat;

   KRESZ puzzle kirakása;

  játékos feladatok.

                                    

Az ügyességi pálya időre történő teljesítése előtt lehetőség van egy próbafeladat végrehajtására. Az a család nyeri a területi selejtezőt, és jut az országos döntőbe, aki a kijelölt feladatokat a legrövidebb időn belül, a legkevesebb hibával teljesíti.

 

A versenynap végén, illetve ezt követően e-mailben értesítjük azt a családot, amelyik a legeredményesebben szerepelt, és megyénket képviseli majd a szeptemberi országos döntőn.

 

b) a helyszíni versenytől függetlenül internetes játék:

A verseny honlapján 2014. április 15. és 2014. június 30. között egy család részére biztosítunk lehetőséget, hogy az országos döntőbe jusson. Ehhez a regisztráció eredményes teljesítéséhez meghatározott tesztlap kitöltésén kívül tíz játékos feladat teljesítésével van lehetőség a pontgyűjtésre. Minden egyes játékot eredményesen teljesítő család 6 pontot kap. Az a család jut az országos döntőbe, aki a verseny ideje alatt a legtöbb pontot gyűjti. Pontegyenlőség esetén a továbbjutó család neve közjegyző jelenlétében kerül kisorsolásra. Játékfordulónként a feladatokat eredményesen teljesítők között 10.000 Ft értékű   üzemanyag utalvány és a Nemzeti Vágta szeptember 20-22-i országos döntőjére egy VIP családi belépő kerül kisorsolásra.

 

Azoknak a családoknak, akik az egyes játékfordulók lezárulását követően regisztrálnak a honlapon, lehetőségük van a feladatok utólagos megoldására. Eredményes megoldás esetén összpontszámuk növekedik.

 

2. Országos döntő

 

A családi vetélkedő országos döntője 2014. szeptember 13-án kerül megrendezésre a Zsámbék melletti Drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai központban.

Az országos verseny fődíja egy Skoda Rapid Spaceback személygépkocsi, de az Autós Nagykoalíció felajánlása alapján az országos döntőn részt vevő minden család kap egy 30.000 Ft-os benzin utalványt és egy térítésmentes hétvégi üdülésre szóló kupont.

 

A vetélkedő célja:

A közlekedők széles rétegeinek – gyalogos, kerékpáros, gépjárművezető, utas – figyelmét egyidejűleg ráirányítani a biztonságos, balesetmentes közlekedésre. Cél továbbá a szülői példamutató magatartás fontosságára és a család, a közösség nevelő erejére való figyelemfelhívás.

 

A vetélkedő szervezője:

ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság.

A vetélkedősorozat szakmai támogatója: Porsche Hungária Kereskedelmi Kft., Autós Nagykoalíció.

 

A részvétel feltételei:

A versenyre nevezhet minden olyan magyarországi lakóhellyel rendelkező család, ahol az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá 6-17 év közötti gyereke(ke)t nevelnek. Továbbjutás esetén a csapat összetételén nem szabad változtatni.

 

Várjuk a játszani és vetélkedni kívánó családok jelentkezését, és találkozunk 2014. május 17-én Miskolcon!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …

További cikkek