2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Kötve hiszem újra!

Preventív jelleggel ellenőrzik a biztonsági öv használatát a rendőrök az M3-as autópálya Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakaszán, a közelmúltban megszaporodott halálos kimenetelű balesetek miatt.
Az elmúlt év hasonló időszakához képest 2014 év első félévében kedvezőtlenebbül alakult a személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési balesetek száma
Megyénkben az eddig bekövetkezett 11 halálos balesetnél több esetben is elmulasztották a járművek vezetői és utasai a biztonsági övek használatát, mely biztonsági elem az emberi életet megmenthette volna.
Legutóbb 2014. július 26-án 13 óra 35 perckor történt az M3-as autópálya 156-os kilométer szelvényében halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset, amikor egy Budapest felől Miskolc irányába közlekedő személygépjármű átszakította a szalagkorlátot. Az ütközés során egy biztonsági övét nem használó 42 éves nő kirepült a gépjárműből és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.
A KRESZ kötelezővé teszi a biztonsági öv gépjárművekbe történő beszerelését, valamint úgy rendelkezik, hogy olyan járműben, amelynek üléseit biztonsági övvel szerelték fel, az ülésen utazó személynek a biztonsági öv becsatolásával kell magát rögzíteni. A gépkocsiban utazó 150 centiméternél alacsonyabb gyermeket – a testsúlyához igazodó kialakítású – gyermekbiztonsági rendszerben kell rögzíteni.
A felmérések szerint a balesetek során övhasználattal 50-60 százalékkal javulhatnak egy esetleges ütközés esetén a túlélési esélyek, hiszen az autóból kirepülő emberek 75 százaléka életét veszti vagy súlyos sérüléseket szenved.
Biztonsági öv nélkül már 30 km/óra ütközési sebességnél is elszenvedhető halálos sérülés. A balesetek során a személyi sérülés mértékét döntően befolyásolja a biztonsági öv használata. A légzsák és a biztonsági öv együttes használatával a sérülések száma és mértéke tovább csökkenhet!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…