2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

DK: Az EU védi a magyar polgárt saját kormányával szemben

Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke a magyar sajtószabadságról látszólag Neelie Kroes-zal, az Európai Bizottság alelnökével vitázik, valójában azonban megint a magyar választópolgárt nézi hülyének.
A Demokratikus Koalíció megállapítja: minden fölvetett kérdésben Kroesnak van igaza, a parlament alelnöke hazugságokkal, semmitmondó „ellenérvekkel” próbál hárítani – sikertelenül. Gulyás például azzal érvel, hogy

– a magyarországi média és a magyar társadalom egyaránt szabad, holott a Freedom House jelentése szerint a sajtó a Fidesz hatalomra jutása óta csak „részben szabad”, hazánk pedig immár csak hajszálnyira van attól, hogy kiessék a „megszilárdult demokráciák” közül.

– egyetlen ellenzéki párttól sem érkezett a média kormánypárti elfogultságára vonatkozó panasz a médiahatósághoz, ami nem a média elfogulatlanságát bizonyítja, hanem, hogy az ellenzék fölöslegesnek tartotta a Fideszes pártkatonákból álló médiahatósághoz fordulni.

– egyetlen újságírót sem ért semmilyen jellegű bántalom. Nos, újságírót csakugyan nem öletett vagy veretett még meg a kormányzat, de gazdasági eszközökkel már sokukat fosztotta meg állásától.

A magyar szabadság ügyét tehát ismét a Bizottság holland alelnöke védelmezi az Országgyűlés magyar alelnökével szemben. A DK a továbbiakban is az EU intézményeiben bízik, és hozzájuk fordul, valahányszor a kormányzat a magyar emberek érdekeit fenyegeti.

Molnár Csaba
EP-képviselő
ügyvezető alelnök (DK)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …