2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Kötve hiszem újra!

Preventív jelleggel ellenőrzik a biztonsági öv használatát a rendőrök az M3-as autópálya Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakaszán, a közelmúltban megszaporodott halálos kimenetelű balesetek miatt.
Az elmúlt év hasonló időszakához képest 2014 év első félévében kedvezőtlenebbül alakult a személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési balesetek száma
Megyénkben az eddig bekövetkezett 11 halálos balesetnél több esetben is elmulasztották a járművek vezetői és utasai a biztonsági övek használatát, mely biztonsági elem az emberi életet megmenthette volna.
Legutóbb 2014. július 26-án 13 óra 35 perckor történt az M3-as autópálya 156-os kilométer szelvényében halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset, amikor egy Budapest felől Miskolc irányába közlekedő személygépjármű átszakította a szalagkorlátot. Az ütközés során egy biztonsági övét nem használó 42 éves nő kirepült a gépjárműből és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.
A KRESZ kötelezővé teszi a biztonsági öv gépjárművekbe történő beszerelését, valamint úgy rendelkezik, hogy olyan járműben, amelynek üléseit biztonsági övvel szerelték fel, az ülésen utazó személynek a biztonsági öv becsatolásával kell magát rögzíteni. A gépkocsiban utazó 150 centiméternél alacsonyabb gyermeket – a testsúlyához igazodó kialakítású – gyermekbiztonsági rendszerben kell rögzíteni.
A felmérések szerint a balesetek során övhasználattal 50-60 százalékkal javulhatnak egy esetleges ütközés esetén a túlélési esélyek, hiszen az autóból kirepülő emberek 75 százaléka életét veszti vagy súlyos sérüléseket szenved.
Biztonsági öv nélkül már 30 km/óra ütközési sebességnél is elszenvedhető halálos sérülés. A balesetek során a személyi sérülés mértékét döntően befolyásolja a biztonsági öv használata. A légzsák és a biztonsági öv együttes használatával a sérülések száma és mértéke tovább csökkenhet!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek