2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Kitart a hideg – Havazás miatti balesetek, életmentéssel kapcsolatos újabb biztonsági intézkedések Borsod-Abaúj-Zemplénben

Kitart a hideg – Havazás miatti balesetek, életmentéssel kapcsolatos újabb biztonsági intézkedések Borsod-Abaúj-Zemplénben

A szerdán délelőtt kezdődött jelentősebb havazás nyomán az M3-as autópályán történt balesetben több mint féltucat autó károsodott, 1 fő pedig életveszélyesen megsérült. A tartós hideg miatt a rendőrök a megyében újabb emberek biztonságos elhelyezéséről intézkedtek.

Balesetek a nehezen járható utakon

A szerdai havazás miatt megváltozott útviszonyok következtében több anyagi káros és személyi sérüléssel is járó közlekedési baleset is történt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Szerencsére a bekövetkezett balesetek emberéletet nem követeltek, azonban két súlyos és négy könnyebb kimenetelű baleset volt.

Február 15-én délben az M3-as autópálya Budapest felé vezető irányában, a mezőkeresztesi és mezőkövesdi lehajtó közötti szakaszon történt közlekedési balesetben 1 fő életveszélyesen megsérült és összesen hét járműben keletkezett anyagi kár. A pályatestet a szemle idejére a rendőrség több mint három órán keresztül lezárta és a forgalmat a 3. sz. főútra terelték át.

Az autópályán történt könnyebb kimenetelű balesetek mellett egy 44 éves gödöllői férfi szenvedett életveszélyes sérüléseket, aki személygépjárműjével egy korábbi baleset miatt feltorlódott sort utolérve az előtte haladó tehergépjármű-szerelvény hátuljának ütközött és alá szorulva még mintegy félszáz métert haladt. A járműbe szorult vezetőt a tűzoltók szabadították ki, akit mentőszolgálat munkatársai életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba.

Délelőtt fél tízkor a 3. sz. főút Mályi és Nyékládháza közötti szakaszán egy 32 éves miskolci nő nem az időjárási és útviszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét. Ennek következtében a hó fedte, havas, csúszós úton megcsúszott, majd megpördülve a szemből érkező személygépjárműnek ütközött. A baleset következtében a beleset okozója könnyebb, míg a vétlen autó egyik utasa súlyosabban sérült.

Továbbra is fokozott rendőri figyelem irányul az elesettekre és rászorulókra!

Február 13-án, hétfőn este fél tizenegykor a járőrök Miskolcon, az Árpád úton a földön fekve, ittas állapotban találtak egy 68 éves helyi férfit, akit a mentőkkel kórházba szállíttattak.

Február 14-én, kedden délelőtt egy 40 éves léhi lakos tett bejelentést a rendőrségre, hogy nincs tüzelője. A kérést a rendőrség továbbította az Encsi Vöröskereszt vezetője és a katasztrófavédelmi központ részére.

Este fél kilenckor Borsodnádasdon egy 50 éves, ittas állapotú helyi lakost a járőrök biztonsági intézkedés keretében haza szállítottak.

Február 15-én, szerdán a megye területén a rendkívüli időjárási helyzetre való tekintettel biztonsági intézkedés keretében

egy férfi és egy nő krízis kocsival melegedő helyre, négy férfi és egy nő mentővel kórházba, két férfi rendőr járőrök segítségével lakásukra történő elszállításra történt intézkedés.

Este fél tízkor bejelentés érkezett a Miskolci Rendőrkapitányságra, hogy az egyik városrészében lévő családnak elfogyott a tüzelője. A kiérkező járőrök a bejelentést megerősítették és az ügyeleten keresztül, a Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével kb. 1 mázsa tűzifát, valamint kabátokat és takarókat biztosítottak a három tagú család részére.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Elindult a dohány-kontroll
Július elején megindult a dohánylevelek betakarításának szezonja, az úgynevezett „törés”. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága – a…

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…