2024. 05. 8. szerda

Mihály
1 EUR 389 HUF
1 GBP 452 HUF

Két fegyveres rablási kísérlet Miskolcon

Szinte azonos időben Miskolcon két fegyveres rablási kísérlet történt február 16-án a délutáni órákban. Mindkét elkövetőt egy órán belül elfogták a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai.

Fegyverrel rontott a postára

Időben az első bűncselekmény 15.00 óra után történt a Szentpéteri kapu-i városrészben. Az elsődleges adatok szerint a tettes két gázpisztollyal és egy viperával támadt rá postahivatalra. A férfi bántalmazni kezdte a szolgálatot teljesítő biztonsági őrt, mindeközben eldördült az egyik fegyver. A dulakodás következtében a biztonsági őr nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket szenvedett, a támadásban más nem sérült meg. A fegyveres férfi ezt követően zsákmány nélkül elmenekült a helyszínről, hátrahagyva egyik pisztolyát.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei és nyomozói az adott városrészben négy óra előtt néhány perccel elfogták a támadót, akinél megtalálták a másik fegyvert is. Az elkövetőt előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra.

Pénzért jött, nem virágért

A másik bűncselekmény a Győri kapu-i városrészben történt valamivel négy óra előtt. Az elsődleges adatok szerint egy 50 év körüli férfi fegyverrel a kezében bement egy virágboltba, ahol a bevételt követelte. Az eladó ennek nem tett eleget, majd egy kisebb dulakodás és szócsata után a férfi értékek nélkül menekült el a helyszínről.

A Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói a bevezetett intézkedések eredményeként egy órán belül elfogták a támadót, akit szintén előállítottak a rendőrségre.

Mindkét elkövető kihallgatása jelenleg is tart, velük szemben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya fegyveresen elkövetett rablás kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Információs háttér:

Miskolcon az elmúlt négy év viszonylatában kevesebb mint felére esett vissza az elkövetett rablások száma. Míg 2007 évben 190 rablást követtek el a borsodi megyeszékhelyen és vonzáskörzetében, addig a 2011-es évre ez a szám 88-ra csökkent. Ez a tendencia jelentős részben a kiemelkedő nyomozati eredményességnek is köszönhető, amelyet a fentiekhez hasonló elfogások jellemeznek.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Közel két tucat bűncselekmény
Lopás, csalás, közokirat-hamisítás és jármű önkényes elvétele miatt folytatott nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 28 éves férfival és egy 23 é…

További cikkek

Közel két tucat bűncselekmény
Lopás, csalás, közokirat-hamisítás és jármű önkényes elvétele miatt folytatott nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 28 éves férfival és egy 23 é…