2022. 08. 9. kedd

Emőd
1 EUR 394 HUF
1 GBP 468 HUF

Készenléti Rendőrség: eljárás alá vont ittas kerékpáros

Rendőrök segítették fel az úton késő este kivilágítatlanul, cikázva közlekedő és az irányváltoztatásnál egyensúlyát vesztve eleső biciklist. Az egyenruhások kórházba szállítatták és közigazgatási hatósági eljárást kezdeményeztek vele szemben.
Az észak-magyarországi régió közrendjének, közbiztonságának megerősítésére vezényelt Készenléti Rendőrség bevetési egységeinek munkatársai 2013. január 31-én a Miskolci Rendőrkapitányság Felsőzsolcai Rendőrőrs illetékességi területén láttak el szolgálati feladatokat.

A járőrök 22 óra 25 perckor Alsózsolcán a Kossuth Lajos utcán haladtak Sajólád irányába, amikor észlelték, hogy egy kivilágítatlan kerékpáros cikázva halad az úton, aki egy hirtelen irányváltoztatást követően elesik.

A rendőrök a kerékpáros segítségére siettek és mentőt hívtak a sérült személyhez. Az intézkedés alá vont férfi az egyenruhásoknak elmondta, hogy a kerékpárjával való közlekedést megelőzően három üveg sört és fél deciliter pálinkát fogyasztott. A 17 éves sajóládi fiatalembernél helyszínen alkalmazott alkoholszonda elszíneződött, ezért kórházba szállítását követően a rendőrök vizelet és véralkohol-vizsgálatra intézkedtek. Az egészségügyi intézményben a szerencséjére csak könnyebb sérüléseket szerző biciklisnél közepes fokú alkoholos befolyásoltságot állapítottak meg.

A jogsértővel szemben a járőrök ittas vezetés miatt közigazgatási hatósági eljárást kezdeményeztek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Dugig volt az autó cigivel
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai közúti ellenőrzésen 3600 doboz adózatlan cigarettát találtak. A pénzügyőrök Tiszaszalkánál egy gyanú…
Dohány és fű
A miskolci rendőrök egy autót állítottak meg és ellenőriztek, melynek során kábítószer birtoklás gyanúja miatt egy személyt fogtak el, illetve egy más…

További cikkek