2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Készenléti Rendőrség: eljárás alá vont ittas kerékpáros

Rendőrök segítették fel az úton késő este kivilágítatlanul, cikázva közlekedő és az irányváltoztatásnál egyensúlyát vesztve eleső biciklist. Az egyenruhások kórházba szállítatták és közigazgatási hatósági eljárást kezdeményeztek vele szemben.
Az észak-magyarországi régió közrendjének, közbiztonságának megerősítésére vezényelt Készenléti Rendőrség bevetési egységeinek munkatársai 2013. január 31-én a Miskolci Rendőrkapitányság Felsőzsolcai Rendőrőrs illetékességi területén láttak el szolgálati feladatokat.

A járőrök 22 óra 25 perckor Alsózsolcán a Kossuth Lajos utcán haladtak Sajólád irányába, amikor észlelték, hogy egy kivilágítatlan kerékpáros cikázva halad az úton, aki egy hirtelen irányváltoztatást követően elesik.

A rendőrök a kerékpáros segítségére siettek és mentőt hívtak a sérült személyhez. Az intézkedés alá vont férfi az egyenruhásoknak elmondta, hogy a kerékpárjával való közlekedést megelőzően három üveg sört és fél deciliter pálinkát fogyasztott. A 17 éves sajóládi fiatalembernél helyszínen alkalmazott alkoholszonda elszíneződött, ezért kórházba szállítását követően a rendőrök vizelet és véralkohol-vizsgálatra intézkedtek. Az egészségügyi intézményben a szerencséjére csak könnyebb sérüléseket szerző biciklisnél közepes fokú alkoholos befolyásoltságot állapítottak meg.

A jogsértővel szemben a járőrök ittas vezetés miatt közigazgatási hatósági eljárást kezdeményeztek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…
Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…

További cikkek