2024. 05. 4. szombat

Mónika, Flórián
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Kerékpáros város – kerékpáros ellenőrzések Mezőkövesden

A májusi fokozott kerékpáros ellenőrzések alkalmával figyelmeztetést 31, helyszíni bírságot 19, szabálysértési feljelentést 9 esetben kezdeményeztek a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság közlekedési járőrei.

Az akció során a rendőrök Mezőkövesden elsősorban a kerékpárosok közlekedésben való balesetmentes részvételére koncentráltak, illetve ellenőrizték a KRESZ-ben előírt szükséges eszközök és kiegészítők meglétét.

Ittasság miatt ( 9 esetben) voltak kénytelenek a járőrök szabálysértési eljárást indítani, illetve közigazgatási bírságot kiszabni kerékpárossal szemben.                                                                                                           

A rendőrök nemcsak ellenőrizték a kétkerekű járműveket és azok tulajdonosait, hanem kellő hangsúlyt igyekeztek fektetni a megelőzésre is. Számos rendezvényen, programon (pl.: Kerékpár-megáldási Ünnepségen, Családi Napon, Gyermeknapon) szórólapok kiosztásával, játékos tesztekkel hívták fel a közlekedési szabályokra, azok betartására a kerékpárosok figyelmét.
A közlekedési szabályok betartása mellett a kerékpár-eltulajdonításokra is felhívták a rendőrök a figyelmet, ugyanis egy nap alatt egyszerre négy biciklit is elloptak egy forgalmas áruház elől. Az ehhez hasonló cselekmények megakadályozása, megelőzése érdekében rámutattak arra is, hogy mennyire fontos a kétkerekű járművek lezárása is.

Információs háttér:

Az elmúlt hónapban összesen 19 közlekedési baleset történt Mezőkövesden, melyek során 15 esetben anyagi kár keletkezett, négy alkalommal azonban sérülést is szenvedtek a baleset kerékpáros résztvevői. (1 fő könnyebb, 2 fő súlyos, még 1 fő halálos)

A kerékpárosok közlekedésben való ellenőrzésére továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek Mezőkövesden, illetve június hónapban a motorosok is górcső alá kerülnek!

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ismét lecsapott az álbankár, egy edelényi sértett számláján lévő közel 5 millió forint vált köddé. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitánys…
Tömérdek hirdetésben árult ingatlanokat egy férfi, miközben évente alig négy-öt számlát állított ki az őt megbízó tulajdonosoknak az eladott ingatlano…

További cikkek