2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Ittasan hajtott gyorsan a papírok nélküli szlovák sofőr

A közúti közlekedésről szóló törvény elmúlt évi módosításával – az érintett gépjármű visszatartásának alkalmazásával – lehetővé vált a külföldi gyorshajtók tényleges szankcionálása. Legutóbb egy több szabályt is megszegő szlovák rendszámú gépkocsi sofőrje akadt fenn az encsi rendőrök hálóján.

A napokban az Encsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a Határrendészeti Alosztály beosztottaival közös sebességmérést hajtott végre a 3. számú főúton. A kora délutáni órákban a rendőrök egy szlovák rendszámú személygépkocsit állítottak le, amely a megengedett 90 km/óra sebesség helyett 129 km/óra sebességgel közlekedett Miskolc irányába. Az ellenőrzés során a szlovák állampolgárságú 32 éves gépjárművezető nem tudta magát hitel érdemlő módon igazolni és a gépjármű forgalmi okmányait sem tartotta magánál.

A vele szemben alkalmazott légalkoholmérő készülék is úgymond bejelzett, ezért a járőrök a férfit további vizsgálatra előállították.

A sátoraljaújhelyi székhelyű, és a két ország között működő Közös Kapcsolattartási Szolgálati Helyen (KKSZH) keresztül végzett ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a sofőr ugyan rendelkezik vezetői engedéllyel, azonban azt a szlovák hatóság 2012. 05. 14-ig bevonta.

A közlekedési szabályokat és a közutak rendjét figyelmen kívül hagyó szlovák állampolgár ellen az Encsi Rendőrkapitányságon közigazgatási eljárás indult az általa elkövetett jogsértések miatt. Ennek keretében a hatóság visszatartotta az elkövetéshez használt gépjárművet az ittas járművezetés miatt kiszabott bírság befizetéséig.

Információs háttér:

Mint közismert, a közúti közlekedésről szóló törvény 2011. július 1-jétől történt módosításával – az érintett gépjármű visszatartásának alkalmazásával – lehetővé vált a külföldi gyorshajtók tényleges szankcionálása. Így gyorshajtás, biztonsági öv használatának elmulasztása, tilos jelzésen történő áthaladás, vagy ittas járművezetés esetén a közúti forgalomban történő ellenőrzés alkalmával a rendőrség a járművet a bírság (30.00-300.000 forint), illetőleg a pénzkövetelés biztosítás megfizetéséig visszatarthatja. Szintén visszatartható a gépjármű, ha az eljáró hatóság a közúti ellenőrzés során megállapítja, hogy a jármű vezetőjének, vagy üzembentartójának közigazgatási bírság tartozása áll fenn.

Az Encsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…