2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF

Búcsú a whiskytől – Hat évet kapott a miskolci rabló

Börtönbe vonulása előtti búcsú bulit tartott egy miskolci férfi, a hozzávalókat egy kisboltból „szerezte be”.

A közelmúltban egy férfi kirabolt egy miskolci kisboltot. Az elkövető két üveg italt és egy doboz cigarettát akart ellopni, a számításába, azonban hiba csúszott. A tettes ugyanis kérte az eladót, hogy két üveg márkás italt, köztük egy üveg whiskyt és a dohányárut tegye szatyorba. A férfi úgy tett mintha a pénzét keresné, majd egy óvatlan pillanatban megragadta a táskát és elmenekült az üzletből. A két eladónő azonban utána rohant, megragadták a menekülőt, aki próbálta kitépni magát a szorításból. A tettes dulakodás közben bántalmazta az idősebb eladót, aki ennek következtében a földre esett, ő pedig ezt kihasználva egérutat nyert. A sértett nyolc napon túl gyógyuló töréses sérüléseket szenvedett az ütéstől.

A Miskolci Rendőrkapitányság rablás miatt indított eljárást az akkor még ismeretlen elkövetővel szemben. A nyomozás pár nap alatt eredményre vezetett, mivel a rendőrök a rendelkezésükre álló adatok alapján elfogták a 24 éves miskolci férfit, aki megalapozottan gyanúsítható volt a bűncselekmény elkövetésével. A tettes kihallgatása során többek között elmondta: elfogásának napján börtönbe kellett volna vonulnia, hogy egy korábban elkövetett rablása miatt kiszabott büntetését megkezdje. A bolti rablást pedig azért hajtotta végre, mivel börtönbe vonulása előtt megtartott búcsú bulijához kívánta így beszerezni a kellékeket.

A Miskolci Rendőrkapitányság a 24 éves miskolci férfivel szemben rablás miatt megindított eljárást bíróság elé állítással fejezte be. A taláros testület a vádlottat hat év szabadságvesztésre ítélte.

Információs háttér:

Büntető Törvénykönyv – Rablás: „Aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen erőszakot avagy élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz, illetőleg valakit öntudatlan vagy védekezésre képtelen állapotba helyez, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Rablás az is, ha a tetten ért tolvaj a dolog megtartása végett erőszakot avagy élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz.”

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

126863
„Vakablak” Kerekeken guruló, cigarettával kitömött ablakokat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Győr-…
Bér helyett fém
Alig néhány óra alatt többen is belebuktak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóság pénzügyőreinek ellenőrzésébe. Az adatbázisok alapjá…

További cikkek

126863
„Vakablak” Kerekeken guruló, cigarettával kitömött ablakokat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Győr-…