2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Őrizetben az irattartó gazdája: elfogták a pézintézeti fegyveres rablót

Őrizetben az irattartó gazdája: elfogták a pézintézeti fegyveres rablót

Január 19-én egy Miskolc-Diósgyőri pénzintézetben fegyveres rablás történt. A rablót a támadás után egy járókelő megpróbálta feltartóztatni, így annak végül az eltulajdonított készpénzt hátrahagyva sikerült csak elmenekülnie.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói tegnap kora reggel bűnügyi őrizetbe vették a bűncselekmény elkövetőjét és kezdeményezték előzetes letartóztatásának bírósági elrendelését.

Gazdátlan irattartó, hátrahagyott kerékpár

A bűncselekmény elkövetése után rendelkezésre álló adatok szerint egy kb. 25-30 év körüli férfi 2012. január 19-én 14.00 óra körüli időben arcát egy sapkával eltakarva bement Miskolcon az Árpád utcán lévő egyik pénzintézetbe, ahol az ott dolgozó alkalmazottakat egy fegyvernek tűnő tárggyal megfenyegette és pénzt követelt.

Az alkalmazottak a fenyegetés hatására a kasszában lévő pénzösszeget átadták az elkövetőnek, aki a helyszínről kerékpárral próbált meg elmenekülni. Az alkalmazottak segítségkérésére egy járókelő a rablót megkísérelte feltartóztatni, aki ennek hatására kerékpárját, szemüvegét, egy irattartót, valamint a válltáskáját benne az eltulajdonított készpénzzel együtt hátrahagyva elszaladt.

Az ügyben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya fegyveresen elkövetett rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nagy erőkkel eljárást. A főkapitányság vezetője néhány nappal később nyomravezetői díjat tűzött ki.

A jelentős erőkkel végzett és szisztematikusan felépített nyomozás végül egy hónap leforgása alatt eredményre vezetett, mert az elvégzett adatgyűjtések eredményeként a nyomozók elfogták és bűnügyi őrizetbe vették a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható V.T. 25 éves miskolci tartózkodási hellyel rendelkező, büntetett előéletű férfit.

Az őrizetbe vett 25 éves férfi gyanúsítotti kihallgatása során a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismerte. A büntetett előéletű gyanúsított egyébként egyszer már volt rablás miatt börtönben.

Tekintettel a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, valamint a szökés, elrejtőzés, továbbá a bűnismétlés veszélyére a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya előterjesztéssel élt az illetékes megyei főügyészség felé a gyanúsított előzetes letartóztatásba helyezésének indítványozása iránt.

Tekintettel arra, hogy a bűncselekmény elkövetője elfogásra került, ezért az ügyben Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Rendőrfőkapitánya a 2012. január 25-én történt díjkitűzés visszavonásáról határozott.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…