2022. 08. 15. hétfő

Mária
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

Intelmek, hogy ne váljunk bűncselekmény áldozatává

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Könnyebb megelőzni a bűncselekményeket közös erővel és odafigyeléssel, mint a későbbiekben a helyzetet kezelni, ezért ne adjanak lehetőséget a bűnözőknek.

Hamarosan vége a nyári időszaknak, de a pihenésre vágyók továbbra is ellátogatnak a fürdőkbe, tavakra, illetve megjelennek más településeken, tekintenek meg nevezetességeket, vesznek részt rendezvényeken vagy mennek túrázni a természetbe.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy gépjárművüket őrzött parkolóban vagy parkolásra kijelölt helyen, lezárva helyezzék el!

Értékeiket, személyes irataikat ne tegyék közszemlére és ne hagyják a járműben illetve egyéb helyeken őrizetlenül!

Külső helyszíneken történő pihenéseik során, csak a legszükségesebb dolgaikat vigyék magukkal, nagyobb összegű pénzt, értéktárgyaikat hagyják otthonukban, megfelelően tárolva, biztonságban!

A strandfürdő területén az értékeiket, járműkulcsot helyezzék el értékmegőrzőben!

A közösségi portálokon ne tegyék közzé, hogy mikor és hová mennek nyaralni, szabadidőt eltölteni!

Hosszabb távollétük esetén kérjék meg ismerősüket, hozzátartozójukat, hogy a postaládát ürítsék, mivel az abban lévő szóróanyagok felhalmozódhatnak és ez arra utalhat, hogy nem tartózkodunk otthonunkban!

Bárhová is látogatnak el, mindig legyenek körültekintőek, hiszen sokszor alkalom szüli a tolvajt, ne adjanak rá esélyt!

Ne feledjék, hogy baj esetén bizalommal fordulhatnak a rendőrség munkatársaihoz a 107-es valamint 112-es ingyenesen hívható segélyhívókon. További prevenciós tanácsokért látogasson el a www.bunmegelozes.eu honlapra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Életveszélyes szúrás
A rendőrök előállították azt a fiatal férfit, aki előzetes szóváltást követően egy késsel megszúrt egy férfit Miskolcon. A Borsod-Abaúj-Zemplén Meg…
Menekülő csempész
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai csaknem 6 millió forint értékű adózatlan cigarettát foglaltak le egy közúti ellenőrzésen, amit próbált,…

További cikkek

Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…