2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Megújult a Meszegyi Szépkor Szolgáltatási Központja

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott, „MESZEGYI – Szépkor Szolgáltatási Központ infrastrukturális fejlesztése” című,  projektjében a Mátyás király úton lévő szolgáltatási központ épületét korszerűsítette.
Megújult az önkormányzati tulajdonban lévő, időskorúak ellátásának helyet adó intézmény a Mátyás király út 15. szám alatt. A fejlesztési projektben az ingatlan építészeti, gépészeti és elektromos felújítása, valamint energiahatékonysági korszerűsítése történt meg.
A felújítás során az épület homlokzatára és a födémre hőszigetelő lemez került, az ablakokat és a bejárati ajtókat az energetikai követelményeknek megfelelő nyílászárókra cserélték.
Az akadálymentesítés biztosítása érdekében az ajtókat és a folyosókat a mozgássérültek közlekedéséhez szükséges előírásoknak megfelelően építették át, illetve létrehoztak egy akadálymentesített mosdót és fürdőt. Az épület előtt mozgássérült parkolót jelöltek ki, továbbá a bejáratig akadálymentes rámpát alakítottak ki.
Az infrastrukturális fejlesztések eredményeként az ellátások minőségbeli javulása, az idősek, valamint az őket ellátó személyzet komfortérzetének növekedése várható. Az energetikai felújításnak köszönhetően egy gazdaságosabban működő intézmény jött létre.
A projekt 100 %-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A támogatás összege bruttó 58.486.459 Ft.   

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek