2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Indusztriális kövületből virágzó közösség

Blöffök, avagy a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat
Gyakran felbukkannak olyan „kecsegtető” üzleti ajánlatok, melyek során elsősorban idős, jóhiszemű, de tájékozatlan embereket károsítanak meg. A termékbemutatók vagy utazással egybekötött árubemutatók során a szokatlanul előzékeny előadók megtévesztik az embereket részben azzal, hogy olyan jellemzőkkel ruházzák fel termékeiket – gyógyító erővel bíró használati eszközök – melyekkel valójában nem rendelkeznek. Esetenként pedig nem valós nyereményekkel – külföldi jutalom utak- szédítik el a hálójukba került személyeket.

Egy konkrét eset bemutatásán keresztül ad gyakorlati ajánlásokat és segít eligazodni az üzleti útvesztőben a lakossági hírlevél márciusi száma.

FACTORY ARÉNA – Indusztriális kövületből virágzó közösség

A szabadidős tevékenység a személyiség önmegvalósításának fontos színtere. Minden gyermek olyan kedvelt időtöltésben vesz részt, amely megfelel műveltségi szintjének, érdeklődési körének, életkorának, magatartásmintáinak illetve teljes személyiségének. Nagy felelősség terheli azokat a pedagógusokat, akikre a személyiség fejlődése szempontjából oly fontos szabadidő tudatos és hatékony megszervezése, annak tartalommal való megtöltése hárul. A bűnmegelőzési szakemberek ehhez szeretnénk tanácsot, ötletet adni egy olyan létesítmény bemutatásával, amit még nem minden környékbeli iskolában ismertek meg vagy fedeztek fel.

A témát illetően részletes segítséget ad a pedagógusoknak és diákoknak az oktatási hírlevél aktuális száma.

Információs háttér:

A Borsod–Abaúj–Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére 2005. júliusában hozták létre az Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszert (ELBIR).

Az ELBIR lényege, hogy a rendőrség elektronikus levelezés (e-mail) útján juttatja el az önkormányzatok és azok szakintézményei, valamint a polgárok rendszerben regisztrált tagjai részére a mindig aktuális bűnmegelőzési információkat. A hírlevelek korábbi számai, valamint egyéb hasznos információk is megtekinthetők a B-A-Z. Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány Bűnmegelőzési Szolgálat honlapjának címén.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…
125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …

További cikkek