2024. 05. 8. szerda

Mihály
1 EUR 389 HUF
1 GBP 452 HUF

Elfogások és tettenérések Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Málnásban jártak, illetve kiskertek kerítéseinek oszlopait fűrészelték ki azok a tolvajok, akiket elfogott a rendőrség, egy férfi pedig az ököljog helyett a hatályos jogszabályokat értelmezheti tíz napi elzárása alatt.

Fut, robog a kicsi kocsi a bíróság elé

Miskolcon a Bodó soron lévő hétvégi házak kerítéseinek oszlopait március 30-án a kora délutáni órákban az elkövetők módszeresen kifűrészelték, majd kézikocsin elszállították. A négy miskolci „oszloplopó” „munkája” gyümölcsét nem élvezhette, annál inkább a Miskolci Rendőrkapitányság fogdai körülményeit. A rendőrjárőrök ugyanis elfogták, és szabálysértési őrizetbe vették a tolvajokat. A lopás miatt indított szabálysértési eljárást a rendőrség bíróság elé állítással tervezi befejezni.


Forró málnás

A napokban négy forrói férfi a település határában egy málnaültetvényből, a tulajdonos tudta nélkül mintegy 50 kilogramm acéldrótot szedett fel, hogy azt később értékesíthessék. Hamar forró lett a talpuk alatt a málnaföld, mivel állampolgári bejelentés alapján a rendőrök tetten érték őket. Az Encsi Rendőrkapitányság lopás vétségnek elkövetése miatt indított nyomozást, amit a hatóság gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítással tervez lezárni.

Ököljog kontra hatályos jogszabályok

A napokban egy miskolci férfi kért rendőri intézkedést, mivel közeli rokona ittas állapotában viselkedésével veszélyeztette környezetét, illetve önmagát is. A Miskolci Rendőrkapitányság Diósgyőri Rendőrőrs járőreivel szemben is agresszív magatartást tanúsított a 42 éves férfi, sőt ökölpárbajra hívta a rendőröket. A rendzavarás szabálysértése miatt előállított majd őrizetbe vett férfit a rendőrség gyorsított eljárás keretében állította bíróság elé. A taláros testület március 30-án 10 nap elzárásra ítélte az ököljognak érvényt szerezni kívánó 42 éves miskolci férfit.


Belvárosi bunyó

A Miskolci Rendőrkapitányság indítványára két miskolci férfinek kellett a bíróság előtt felelnie könnyű testi sértés valamint garázdaság miatt. A rövid idő alatt elfogott gyanúsítottak Miskolc belvárosában előzetes szóváltást követően bántalmaztak egy miskolci férfit. Az őrizetbe vett elkövetőkkel szemben indított hatósági eljárást a rendőrség, amit bíróság elé állítással fejezett be. A taláros testület nem jogerősen az egyik vádlottat 20 óra közérdekű munkára, míg társát 8 hónap szabadságvesztésre ítélte.


Közmunkára ítélt bliccelő

Közokirat-hamisítás miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy miskolci férfivel szemben. A bliccelő nem a nevére kiállított igazolvánnyal utazott a villamoson. A Miskolci Rendőrkapitányság a szabálysértési eljárást bíróság elé állítással fejezete be, amelynek eredményeként a bíróság 90 nap közérdekű munkavégzésre kötelezte a férfit.

A Rendőrkapitányságok tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Közel két tucat bűncselekmény
Lopás, csalás, közokirat-hamisítás és jármű önkényes elvétele miatt folytatott nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 28 éves férfival és egy 23 é…

További cikkek