2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF

Rendkívüli ülést tartott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés

A rendkívüli munkatempó azonnali döntéseket kíván – rendkívüli ülést tartott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés. A munkában azonban az MSZP frakció nem vett részt – lényegi indoklás nélkül kivonult az ülésteremből és nem volt jelen a döntéshozatalnál. A Közgyűlés rendkívüli ülésén módosította a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat idei költségvetését. Erre azért van szükség, mert a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlése április 1-jétől létrehozta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Szociális- és Gyermekvédelmi Központját.

A rendkívüli ülésről, indoklás nélkül, a harmadik napirendi pont megtárgyalása után az MSZP frakció, Kormos Dénes frakció-vezető vezetésével kivonult a Díszteremből, és nem vett részt a Közgyűlés további munkájában, amely azonban így is határozatképes maradt.

A Közgyűlés elfogadta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház intézményi összevonást követő szakmai struktúrájára tett határozati javaslatot. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés még 2011. február 17-én megtartott ülésén határozatban döntött arról, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat fenntartásában működő négy kórház, így a Szent Ferenc Rehabilitációs Kórház, a szikszói II. Rákóczi Ferenc Kórház, a Mozgásszervi Rehabilitációs Központ, valamint az Izsófalvai Pszichiátriai Szakkórház 2011. május 1-től a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház telephelyeként működik tovább.
A közvetlen betegellátást végző fekvőbeteg osztályok, járó-beteg szakrendelések és gondozók május 1-től ugyanazt a feladatot, ugyanazon a telephelyen, és változatlan kapacitással látják el, mint jelenleg.

A Közgyűlés mindemellett döntött a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház szakellátási kapacitásának bővítéséről. Ez azért rendkívül fontos, mert komoly szakmai fejlődést tesz lehetővé. A megyében élők számára például elérhetővé válik a vékonybél endoszkópos kapszula széleskörű alkalmazása, valamint az úgynevezett lombikbébi program.

A Közgyűlés döntött arról, hogy megvásárolja a Borsodi Tranzit Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság üzletrészeit. Riz Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnöke a Közgyűlésen elmondta: a tartós munkanélküliek munkába állását segítő társaság több Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzat összefogásával jött létre, és jelentős tapasztalatokra tett szert.
A Közgyűlés alelnöke kiemelte: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat határozott szándéka Borsod-Abaúj-Zemplén Megye gazdasági potenciájának növelése, és ebben elengedhetetlen, hogy a munkanélkülieket visszavezessék a munka világába. A szervezet már bizonyított ezen a területen, és pozitív szaldóval rendelkezik.
Dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke ennek kapcsán megerősítette: a lépéssel a gazdaságélénkítés és a munkahelyteremtés a cél.

Dr. Mengyi Rolandnak, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnökének személyes kezdeményezésére a Közgyűlés döntött arról, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye közrendjének védelmében Közrendvédelmi Program kidolgozására ideiglenes bizottságot hoz létre. Az ideiglenes bizottság tagjai a Közgyűlés frakcióinak egyes tagjai, valamint részt vesznek a munkában az egyes rendvédelmi szervek vezetői, így a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrfőkapitány, és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőrség alelnöke.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek