2024. 06. 30. vasárnap

Pál
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Húst lopott az ittas kerékpáros: hétvégi rendőrségi mérleg

A hétvégén a megye rendőri szervei összesen 14 szabálysértést, illetve bűncselekményt elkövető személyt vettek őrizetbe. Közülük ketten rablást, hatan szabálysértési értékhatár alatti hús-, fém- valamint bolti lopást követtek el, de van a fogvatartottak között több elfogatóparancs alapján körözött, valamint garázda személy is.

Cigarettát és pénzt kértek: rablás lett belőle

Kazincbarcikán április 14-én koradélután egy parkban két alak lépett egy idős férfi férfi mellé, majd előbb csak „cigit”, nem sokkal utána már pénzt követeltek tőle. A férfi megpróbált ellenállni, de átkutatták és leszakították zsebeit, majd az elkövetők a sértettet dohányárujától megfosztva magára hagyták.

Szerencsére a közelben tartózkodott egy rendőrautó és a sértett segélykérésére a járőrök szinte azonnal elfogták a még látótávolságon belül tartózkodó, távozni szándékozó elkövetőket.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az ügyben rablás miatt indított büntetőeljárást. A nyomozók őrizetbe vették a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható, a helyszín közelében elfogott 56 éves többszörösen büntetett előéletű, valamint 45 éves még büntetlennek számító, kazincbarcikai tartózkodási helyű, hajléktalan férfiakat.

A rendőrkapitányság előterjesztéssel élt a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának indítványozása érdekében.

Hús-kaland

A Sárospatak, Apróhomok tanyán lévő élelmiszerbolt előtt április 14-én délben egy helyi lakos letámasztotta kerékpárját, majd a ráakasztott táskát őrizetlenül hagyta. A szatyorban a korábban megvásárolt húsáru volt. Mikor a gyanútlan vásárló újfent kijött az üzletből akkor észlelte, hogy a kerékpárról szőrén-szálán, táskástól eltűnt a hús.

A Sárospataki Rendőrkapitányságra érkezett bejelentést követően a járőrök koraeste igazoltattak egy ittasan közlekedő kerékpárost, akinél egy táska volt, benne a feldolgozásra váró egy kiló sertés-, és másfél kiló marhahússal.

Bár az ittas vezetés miatt előállított kerékpáros konokul ragaszkodott ahhoz, hogy a kondérba valót ő vásárolta, a rejtély az apróhomoki húsboltos jóvoltából hamar megoldódott. Az árus a saját vásárlóiként is ismert két személy közül nyomban megnevezte, hogy aznap ki vásárolta a táskában rejlő húsmennyiséget.

A tolvajt a Sárospataki Rendőrkapitányság szabálysértési őrizetbe vette és kezdeményezi gyorsított eljárásban történő felelősségre vonását. Az elkövetőnek egyrészt tulajdon elleni szabálysértés, másrészt pedig ittas vezetés miatt is felelnie kell majd.


Megyei közlekedésrendészeti helyzetkép

Az elmúlt hétvégén Borsod-Abaúj-Zemplén Megye közútjain nyolc személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Pénteken egy halálos-, egy súlyos-, és három könnyebb-; szombaton három könnyebb-, míg vasárnap egy könyebb kimenetelű balesetnél kellett intézkedniük a helyszínelőknek.

Április 13-án késő délután egy 33 éves miskolci lakos az általa vezetett kisbusszal közlekedett a 3-as számú főúton, amikor Aszaló irányából Szikszó felé haladva áttért a menetirány szerinti baloldali forgalmi sávba és nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő nyerges vontatónak. A kisbusz vezetője a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott.

A baleset bekövetkezésének körülményeit az Encsi Rendőrkapitányság igazságügyi szakértő bevonásával közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.

Április 13 -án a reggeli órákban egy nyírteleki férfi az általa vezetett, nyerges-vontatóból és az utána kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvénnyel közlekedett Sajószentpéter belterületén Kazincbarcika irányába. A járműszerelvény egy kijelölt gyalogátkelőhely előtt forgalmi okból megállt, majd úgy indult el, hogy nem adott elsőbbséget a zebrára lelépő gyalogosnak. A jármű gyalogost elütötte, majd mintegy 10 métert magával sodorta. A gyalogos a baleset során 8 napon túl gyógyuló, súlyos bordatöréses sérüléseket szenvedett. A baleset bekövetkezésének körülményeit a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság szakértő bevonásával vizsgálja.

Április 15-én egy 36 éves prügyi férfi Szerencs felől Prügy irányába közlekedve nem az út vonalvezetésének megfelelően vezette személygépjárművét, majd bal oldalon az úttestről lehaladt az útpadkára, ahol elvesztette uralmát járműve felett. Az autó végül a menetirány szerinti jobb oldalon lévő földterületen, a tetejére borulva állt meg. A jármű vezetőjét a mentők nyolc napon túl gyógyuló, lábszártöréses, agyrázkódásos sérülésekkel szállították kórházba.

A baleset bekövetkezésének körülményeit a Szerencsi Rendőrkapitányság szakértő bevonásával vizsgálja.

Rendőrkapitányságok tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

126863
„Vakablak” Kerekeken guruló, cigarettával kitömött ablakokat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Győr-…
Bér helyett fém
Alig néhány óra alatt többen is belebuktak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóság pénzügyőreinek ellenőrzésébe. Az adatbázisok alapjá…

További cikkek