2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Hirességek a drogmentességért Budapesten

Az idén 11. alkalommal április 14-én indult futásnak a Drogmentes Maraton csapata. Az indulást megelőzte az úgynevezett nulladik nap amelynek célja, hogy a szombati start előtt a Budapesti iskolák is részt vegyenek a Drogmentes Maraton programjaiban, felvilágosító előadásaiban.

Az idei nulladik nap megrendezésére a VIII. kerületi Orczy-kert területén került sor.
A rendezvényen 31 budapesti iskola 1800 diákja vett részt.

A programok között voltak játékos, szabadidős, és sport tevékenységek is többek között kidobó, tánc, futballmérkőzések.

A legnagyobb figyelmet azonban mégis a színpad vonzotta, ahol egymást követték a neves fellépők.
Drogfelvilágosító előadást tartott az Argó című film Tysonja Kiss József, lehetett táncolni Pflum Orsival, de hangját hallatta a No Thanx együttes egykori frontembere Erik is. A legnagyobb érdeklődést azonban az amerikai rapper Chill E.B. fellépése keltette, aki emberi jogi szervezetek támogatásával már egy ideje azon dolgozik, hogy az iskolák padsorai közül egészséges, drogok függéseitől mentes fiatalok kerüljenek ki. Ennek kapcsán látogatott el Magyarországra is.
A nulladik napon minden résztvevő jól érezte magát, diák, tanár és fellépő egyaránt.

Ezen a napon a Drogmentes Maraton csapattagjai is egy igazán jó hangulatú, lelkesítő rendezvényen lettek túl, ahonnan több mint 1800 ember támogatásával, egyesített energiájával indulhattak el arra a futásra amely a 2100 km-es úton mintegy 320 településre viszi el az igazságot a drogokkal kapcsolatban.

„A drogok megfosztanak azoktól az érzésektől és örömöktől, amelyek az élet egyetlen értelmét adják!” –  hívta fel a figyelmet L. Ron Hubbard humanitárius.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek