2024. 05. 17. péntek

Paszkál
1 EUR 386 HUF
1 GBP 450 HUF

Hamis kínai útleveleket szállított a lengyel kamionos

Sem a doboz, sem a betű mérete nem stimmelt
Két hamisított kínai útlevelet találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei rongyok közé rejtve egy lengyel kamion rakterében.

Az Olaszországból Lengyelországba tartó fuvarost a Nógrád megyei Rétság közelében intették le a NAV járőrei közúti ellenőrzésre. A pénzügyőrök a lengyel sofőrrel felbontatták az ajtókra tett vámzárakat és átvizsgálták a kamion rakterét. Ekkor kerültek elő a hamis útlevelek. A Balassagyarmati Rendőrkapitányság közokirat-hamisítás miatt indított büntetőeljárást az ügyben ismeretlen tettes ellen.

A ruhákkal, cipőkkel és táskákkal megpakolt nyerges-vontató Olaszországból tartott Lengyelországba, amikor múlt hét végén Rétság közelében közúti ellenőrzésre leintették őt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal járőrei.  A rutinellenőrzésen a járőrök úgy döntöttek: átvizsgálják a kamion rakterét. A vámzárat leszedették a sofőrrel és kérték tőle, hogy nyissa ki a raktér ajtaját. A kamion összesen 309, divatcikkekkel megpakolt kartondobozt szállított. Az egyik doboz mérete azonban eltért a többitől. Ez tűnt fel a pénzügyőröknek, akik nyomban felnyitották azt. A dobozból két, rongyok közé rejtett kínai útlevél került elő. Az úti okmányokban a betűk mérete eltért a szabványtól, így rögtön látták rajtuk, hogy hamisítványok. A kamionost a rétsági ipari parkba kísérték további vizsgálatra, majd a NAV járőrei értesítették a rendőrséget. A Balassagyarmati Rendőrkapitányság közokirat-hamisítás miatt folytat büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen okmányszakértő bevonásával. Az adatgyűjtés jelenleg is folyamatban van.

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek