2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Fordulat

Vádemelési javaslat a sértettből lett gyanúsítottal és társaival szemben.
A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságon még 2012. decemberében személyesen tett feljelentést egy helyi hajléktalan ismerőse ellen, akivel együtt lakott a Tisza parti város külterületi szivattyúházában. A bejelentés szerint 38 éves társa többször bántalmazta őt, és arra kényszerítette, hogy embertelen körülmények közt éljen.

A nyomozás kezdeti szakaszában a rendőrök megállapították, hogy a bejelentő sérelmére valójában nem követtek el bűncselekményt, sőt a sértett későbbi kihallgatása során több olyan ügyről is számot adott, amelyet a korábban sanyargatójaként megjelölt személlyel közösen hajtottak végre.

A személyi szabadság megsértése és testi sértés gyanúja miatt meginduló büntetőügy tárgya így gyorsan fordulatot vett és rövid időn belül többrendbeli, vagyon elleni bűncselekményre változott.

Mint az a nyomozás során kiderült a feljelentőből gyanúsítottá előavanzsáló 42 éves S. Zoltán, a 38 éves B. József, illetve harmadik társuk, a 38 éves H. István körömi lakos együtt több hétvégi ház, garázs, szivattyúház feltörést és kerékpárlopást könyvelhet el.

 

Az időközben egyesített nyomozásokat a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2013. július 1-jén lezárta és az iratokat a három gyanúsítottal szemben – összesen kilenc rendbeli, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétség ügyében – vádemelési javaslattal küldte meg a Tiszaújvárosi Járási Ügyészség részére.
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Sneakerek számla nélkül
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a közösségi felületeken és online portálokon értékesítőket. Az elektronikus ada…
„Családi üzelmek”
Még az is lehet, hogy a népszerű amerikai vígjátékot utánozták annak a magyar történetnek a főhősei, akiknek lakóautójában több mint 60 kilogramm mari…

További cikkek