2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Reagálás az MSZP Selyemréti Strandon tartott tájékoztatójára

A miskolci MSZP-nek nincs sem erkölcsi, sem szakmai alapja kritikát megfogalmazni a jelenleg zajló beruházásokkal kapcsolatban.
A város rosszul tervezett, elakadt projekteket örökölt az MSZP-s vezetéstől, 36 Milliárd Ft (!) adósság mellett.
A szocialistáknak nyolc éve lett volna bebizonyítani a miskolciaknak, hogy alkalmasak a város vezetésére. Az eredményt ismerjük.
Éppen ők voltak azok, akik a megkezdett projektjeiket nem tudták befejezni.
A Selyemréti Strandfürdő átépítésének tervezése még 2007-ben (!) kezdődött. 2010-ig azonban egy kapavágás nem történt annak érdekében, hogy ott egy családi élményfürdő legyen.
Mi pedig, amint a vízminőség megfelelő lesz, átadjuk. Igen, adódtak nehézségek, és – kivitelezői hibákból, és zord időjárásból adódóan – volt késedelem is, de készen van. Napokon belül fürödhetnek a vendégek a Selyemréti Strandfürdőben.
A szocialista-liberális kormányok idején rengeteg uniós pályázatot írtak ki turisztikai attrakciók fejlesztésére, többek között fürdőépítésre, -korszerűsítésre, Miskolcon mégsem történt semmi ezen a területen.
Holnap hajnalban érkezik az első új miskolci villamos. És mielőtt a szocialistáknak eszébe jutna, hogy erről is dörgedelmes – ám csúsztatásokkal teli – kritikát fogalmazzanak meg, ezúton ismét emlékeztetnénk a médiát, és az MSZP-t a Zöld Nyíl program néhány felettébb érdekes elemére. A szocialisták ennek a projektnek épp az egyik legfontosabb elemét, a villamosok közbeszerzését nem tudták végigvinni. Mi megtettük helyettük, holnap itt az első Skoda villamos.
De arról is beszélhetünk, hogy az MSZP által megbízott tervezők kihagyták a Kandó Kálmán téri forduló átalakítását a programból, hogy ott az új villamosok elférjenek és meg tudjanak fordulni. Ezt is nekünk kell orvosolnunk. 
És továbbra is van még egy érdekes kérdés, amiről a szocialisták mélyen hallgatnak: Miután korábban dilettáns módon szétverték a főutcát, a Zöld Nyíl keretében valószínűleg már nem mertek még egyszer munkavégzésbe kezdeni, csak azt nem tudjuk, mit akartak kezdeni a projektben erre elkülönített jelentős összeggel…
Milyen alapon kritizálják tehát a Fideszes városvezetést, amely az utánuk maradt romokon próbál építkezni?

    Dr. Kriza Ákos
    polgármester
    s.k.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…