2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

Bűnmegelőzési előadás követte az istentiszteletet

Edelény egyik református templomában tartott bűnmegelőzési előadást a gyülekezet részére Szabó Péter r. törzsőrmester, az Edelényi Rendőrkapitányság nyomozója.

Mivel elsősorban idős korúak vettek részt az előzőleg tartott istentiszteleten, a rendőrnyomozó a „trükkös” lopások elkövetési formáiról, illetve módszereikről tájékoztatta a megjelenteket.

Mondandójában felhívta a hallgatóság figyelmét, hogy ha hasonló eseteket tapasztalnak, mely magatartás-formákat kövessék.

Elmondta, hogy idegeneket ne engedjenek be udvarukra, zárják a bejárati kaput, ajtót és csak kerítésen keresztül beszélgessenek a számukra ismeretlenekkel. Kérjenek igazolványt a szolgáltatók munkatársaitól és a rendőrtől is, ha nem visel egyenruhát. Ha másokkal személyesen, vagy telefonon szóba elegyednek, ne hozzák tudomására, hogy egyedül tartózkodnak otthon.

Felhívta a hallgatóság figyelmét arra is, hogy ha gyanús személyeket, vagy járműveket látnak, tegyek bejelentést róla a rendőrségen.

 

Az előadás végén lehetősége volt a hallgatóságnak arra, hogy megosszák élményeiket, észrevételeiket a rendőr törzsőrmesterrel, aki tanácsokat adott, illetve vagyonvédelmi „tippeket” tartalmazó szóróanyagot osztott szét az érdeklődőknek.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …
„Százmilliós étkészlet”
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei hatvanezer doboz csempészcigaretta útjának szabtak gátat Fejér vármegyében.  Az…

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …