2024. 05. 2. csütörtök

Zsigmond
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
Halott újszülött az ágyneműtartóban

Fél százezer forintot könnyített magán

Fél százezer forintot könnyített magánMosdónak nézte egy tiszaújvárosi szórakozóhely teraszát egy férfi, megfizetett érte.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság ügyeletére a napokban érkezett bejelentés szerint egy helyi italkimérés teraszát egy ittas férfi mosdóként használta. Cselekménye a jelen lévő többi vendégben megbotránkozást, felháborodást keltett, ezért kértek rendőri intézkedést.

A kiérkező rendőrjárőrök a kapott személyleírás alapján felkutatták az ittas állapotban lévő férfit, majd a rendőrkapitányságra előállították garázdaság szabálysértésének gyanúja miatt.

A bírósággal történő előzetes egyeztetés után, a szabálysértő férfi őrizetbe vétele mellett került sor gyorsított eljárás lefolytatására, amely két napon belül tárgyalással zárult. Tekintettel az eljárás alá vont szabálysértési előéletére, személyi körülményeire a bíróság 50 000 forintos pénzbírsággal sújtotta a garázda férfit.

 

Információs háttér

Garázdaság – a szabálysértésekről szóló 1999. évi LXIX. törvény:

142/A. § (1) Aki olyan kihívóan közösségellenes magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, elzárással vagy százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés elkövetőjével szemben kitiltásnak is helye van.

(3) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt az eljárás a bíróság hatáskörébe tartozik.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem létező áru
Több mint harmincmillió forint kárt okoztak azok a hamis termékek, amiket a legális áruk között találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési I…

További cikkek

Eszter; Csabi a Rally Hungary-n
2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. Íme a nyilatkozatok a gyorsok után…